Vi vispade även ihop en hollandaise: ta fyra äggulor i en lite kastrull som du kan vispa med elvisp i, salta lite och pressa i lite citronsaft. Smält 400 gr smör sakta och försiktigt i en kastrull. Låt det verkligen gå långsamt, det är hela tricket!!! Vi vill nämligen kunna hälla av fettet in i goa såsen sen och lämna mjölkproteinet kvar i grytan. Ta nu fram din hederliga elvisp och vispa och vispa och vispa. Vi värmer grytan lite försiktigt också, glöm vattenbad, sätt på plattan på 2:an av 9 möjliga, det fungerar alldeles utmärkt. Vispa tills äggulorna är riktigt fluffiga, precis som till äggtoddy. Samma princip gäller här också, ju längre du vispar ju bättre blir det... Häll sen i smöret lite i taget och vispa med elvispen hela tiden. Var noga med att lämna kvar "det mjölkiga" i grytan. Tycker du att såsen blir för fast så kan du ha i lite, det gör såsen lösare. Smaka sen av med mer salt och citron, och lite cayenne. Lycka till!
Zoodles Carbonara
1 år sedan
Åh så härligt!
SvaraRaderaJag gjorde bearneise igår, recept a la Kattis, det var inte alls svårt! Nästa gång ska jag ta mer av alla kryddor, den blev lite fadd i smaken, men men, man lär av sina misstag!
Ha en skön söndag!
Kram kram