fredag 8 maj 2009

Fredagsfrukost


För mig är det viktigt att frukosten är god och frestande. Jag äter bara frukost om jag är hungrig, annars väntar jag till lunch. Vissa dagar äter jag något när alla andra äter frallor på jobbet, men oftast tar jag bara te med grädde. Men ibland äter jag alltså frukost.
Idag behövde jag frukost kände jag. Jag såg paketet med prosciutto och tänkte varför inte?? Så jag la upp två skivor på en tallrik, karvade över en hop parmesan, ringlade över rejält med kallpressad olivolja, vred (många) varv med pepparkvarnen och kom på att detta måste jag fota innan jag njuter! Det handlar mycket om att komma ur gamla föreställningar om vad som passar till frukost. Vi tror gärna att vi inte kan äta ditt eller datt, men det kan vi. Dags alltså att äta frukost outside the box!!

1 kommentar:

  1. Jag gör ofta som du, struntar i frukost och väntar... På helgerna eller nu när det är uppsats-tid och man i stort väljer själv när man kan ta paus och käka eller chilla så blir det oftast brunch, som jag skrev ovan så blev det en rökt makrill häromdagen. Måste jag nödvändigtvis äta frukost (om jag är jättehungrig eller går upp supertidigt och vet att jag inte kommer att få möjlighet att komma ifrån och äta på länge) måste jag säga att jag är traditionell... I och för sig så blir det oftare bara en macka men med tonvis av pålägg nuförtiden... Leverpastej med bacon är en ny favvis.
    Generellt är frukost supertråkigt för mig. SUPERTRÅKIGT! Ligger mcyket hellre en halvtimme extra eller spenderar den stunden i duschen...
    Inspirera mig till att göra frukost varje dag och du har gjort ett riktigt bra jobb, hahah!

    SvaraRadera