söndag 3 maj 2009

Inte så himla gott faktiskt!Här har vi sparris på grillen, den har fått ett par minuters direkt grill efter att högreven, som ni ser här, har fått gå i många många många minuter för att bli riktigt mör. Vi var liksom inspirerade av framgången med sidfläske; att indirekt grilla köttbitar som absolut kräver längre tillagning. Men lika bra som sidfläsket blev, lika tråkigt (nästan) blev högrev! Så detta avråder vi å det bestämdaste från! Akta dig också för högrev skivad i "grillskivor", gå inte på det, köp något annat. Högreven lämpar sig bäst i kalopsen eller dillköttet (och det passar bättre till hösten).
Och grillad sparris var ingen hit tyckte vi. Men för all del, om ni har väldigt mycket sparris och inte riktigt vet vad ni ska göra med den för ni redan har testat allt annat, så visst, by all means, lägg den då på grillen!!

5 kommentarer:

 1. If ypu say so... Tror du har rätt!

  SvaraRadera
 2. Bra med både tips och varningar i matvärlden! :)
  jag skrev om stevian i mitt kommentatorsfält: Jag kan absolut skicka ett smakprov, det behövs ju som sagt väldigt lite, ett krm motsvarar en dl socker typ. Mejla din adress till ettegetrum [snabel-a] gmail.com

  SvaraRadera
 3. Ellinor: hur går det med att grilla hos svärföräldrarna?? Det brukar hända saker snabbt runt dig, har du hunnit med det också? När är det examen förresten?

  Mikkan:tusen tack, adress kommer!

  SvaraRadera
 4. Det blev grillad fisk sist (1/5) vilket också varit något jag pushat för. Det får bli helt kött nästa helg, jag lovar.

  SvaraRadera
 5. Examen är 5/6. Kommer bli en jättebra dag, tura med familjen till lunch, vara med alla vännerna fram till eftermiddagen då cermonin är. Efter det ska jag och Linnéa (min närmsta skol-vän) till vårt hotellrum och göra oss fagra (och dricka lite drinkar/vin/champangne) inför banketten som är på kvällen. Fest hela natten och underbar hotellfrukost morgonen (förmiddagen?) efter. Kommer bli super!

  SvaraRadera