onsdag 20 maj 2009

Lägg till - ta inte bort!


Här har vi frukosten idag, en smarrig macka med massor av grillat fläsk och persilja. Under har jag hyvlat på smör, ser lite lite ut faktiskt, jag får skärpa mig.
Kanske kan detta sätt att tänka passa dig bättre: Ta inte bort något, lägg bara till.
Ta inte bort mackan - ha bara massor av smör under och en herrans massa pålägg.
Sluta inte göra pannkakor - testa istället ut hur LITE mjöl du kan använda, byt ut lite av mjölken mot grädde och knäck i två extra ägg, stek dem i duktigt med smör!
Gör gröt i bland - men koka mannagrynen i grädde och ha i en smörklick
Sluta inte äta glass - gör den bara själv på frysta bär och grädde
Vad är poängen tänker du kanske? Jo, att du ska bli mätt fortare och hålla dig mätt längre. Ge både dig och dina ev barnen fett så står ni er längre och blir inte så sockertoppade!

3 kommentarer:

 1. Glass... Mmmmm!!! Jag fick ju en glassmaskin av svärmor för ett tag sedan och jag säger då det, inget slår hemgjord glass, vad det än är i den! Svårt är det inte heller!

  många kramar

  SvaraRadera
 2. Detta tror jag på, mycket cremé fraiche och lite kolhydrater, te.x. pasta så slipper man lägga om allt. Bra mellanmål blir det med en skorpa, hyvla på smör och sedan ett par skivor ost. Håller jag mig på nästan hela dagen...

  SvaraRadera
 3. Javisst! Perfekt! Bara man plockar bort margariner och dåliga oljor så har man gjort ett jättejobb, det är en bra början.

  SvaraRadera