Tusen tack Ellinor för bilden!!!
Här har vi, i verkligt förenklad form, hur smör respektive oljor hanteras. Nu är det margarin som tas upp här, jag hävdar dock att oljan till såsbasen behandlas på liknande sätt. Den behöver förstås inte härdas för att se ut som smör, men förutom just det så är det inte några silkesvantar den behandlas med tyvärr. Jag vet att det står rapsolja på våra kära färdiga såser, vet då bara om att det inte är kallpressad rapsolja som vi gott kan använda lite av till sallad, som avses...
Så vilket väljer du, smör eller såsbas? Att du inte väljer margarin hoppas jag är självklart!!
Alltså... Den där båten och fabriken ser ju inte så naturliga ut... Klart det ger ju arbetstillfällen ;) Men nej, smör går först! Helt klart! Nu vet jag ju dessutom att det inte är så svårt att vispa ihop >redig< sås
SvaraRaderaHemma väljer jag SMÖR så ofta som det bara är möjligt, men gäller det stora mängder sås på restaurang så väljer jag såsbas, mest av ren "lathet", eller om jag ska kalla det ett vanligt "restaurang-fusk"...
SvaraRaderaHej
SvaraRaderajag undrar om man kan fylla en eller e de okej om man är full eller smör om man dricker det blir man full då , jag söker en smör liknande spritsort , kanske med en skvätt grädde i
www.getdrunk./ like rich people.com
Hoppsan
SvaraRaderaGlömde visst
www.getdrunk/likeinternetmillioners.com
or
www.hatewhiteweeks.com
Oj, den här bilden måste jag få låna till del tre i min introduktion! Var finns originalet?
SvaraRaderaTa du den, Suvi! Ellinor hittade den i en annan blogg, har glömt vilken och jag klippte ut den därifrån.
SvaraRadera