lördag 30 maj 2009

Här är mitt kylskåp!


Lite missvisande rubrik idag kanske men jag menar så här: En dag i veckan spelas det golf av någon i vår familj, och varje gång är det alltså inte jag. Det händer att jag också spelar, men inte med samma regelbundenhet, än i alla fall. I vårt nya liv ny, med bara en bil så innebär det också att jag inte har någon bil hemma. Det är alltså bra om det finns något hemma att laga mat av...

Inte igentligen i och för sig; jag har i alla fall 2 butiker inom 20 min gångavstånd och en till om jag giter cykla. Men det var inte läge för det idag, när det blåste allra minst orkan och regnet hängde i luften.

Så istället gick jag igenom kylen så länga att mjölken surnade och frysen så länge att den pep ursinningt för att jag skulle fatta att det var dags att stänga!! Och till slut hittade jag en bit varmrökt fläsk som jag tärnade och knaperstekte (mmmm), lite färsk vitkål som jag kvartade, dränkte in i olivolja, vräkte på flingsalt och bakade hårt i ugnen, samt en halv burk ajvar reslish som jag kokte upp med grädde, vitlök, lime, mycket salt. Urgott. Jag hittade dessutom en bit parmesan som jag rev fint och blandade med hackad färsk basilika. Så vem behöver en bil till? Inte jag i alla fall!! Kram på er.

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt att koka soppa på en spik, man får ta klivet ut i det okända ibland! :)

  SvaraRadera
 2. vad är egentligen ajvar?

  Tror att det blir något fläsk/bacon-aktigt för mig ikväll... Mannen kommer hem sent och tänkte bjuda honom på lite ost och vin (tror jag)

  Många kramar och tack för senast!
  Ellinor

  SvaraRadera
 3. Ajvar är en röra på burk kan man säga, av rostad paprika. Den finns både mild och stark, jag använder mild.

  Tack själv och jag håller tummarna så mycket jag hinner!

  SvaraRadera
 4. Paprika alltså? Bara paprika eller smakar det ngt annat?

  SvaraRadera
 5. Nej det smakar nog faktiskt inget annat! Det är himla gott. Funkar både i kalla och varma såser, gott att bara blanda med creme fraiche tex och så är en kall go sås klar! En klyfta vitlök i skadar ju aldrig...

  SvaraRadera