söndag 24 maj 2009

Stefans favvis - på mitt vis!


Matjessill är Stefan absoluta favorit, han äter det klassiskt med gräddfil, dill, gräslök och hackad gul lök. Jag tycker att det blir mycket godare med brynt smör på! Det ska vara riktigt nötbrunt och dofta så där fantastiskt gott som bara härligt brynt smör kan. Skeda det över sillen med en rejäl sked så du får med allt det gotta i botten. För till skillnad från bearnaise och hollandaise, där vi vill ha bort alla mjölkproteindelarna av smöret och bara använda det klarade smöret, så vill vi här få med dem i allra högsta grad. Det är nämligen de som blir brynta och får den karakteristiska smaken!

3 kommentarer:

 1. Hmm... Enda gången att jag ångrar att jag loggar in här på din blogg... JAG ÄR HUNGRIG men har absolut ingen lust att äta... Dessutom gillar jag matjesill så nu blir jag sugen, men som sagt, har ingen lust. Det är nog en av de konstigaste känslorna, att vara hungrig utan att ha lust att äta. Nu gör Moberg kalv också! (kollar tv) Jag har förstått att Per Moberg absolut inte går hem hos folk men jag (tror) att han för mig är den ultimate tv-kocken. Vad tycker du?

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att Moberg är cool, arbetsskada dock: jag gillar inte när långhåriga lagar mat utan att det är uppsatt! Så där får Nigella en släng av sleven också, och faktiskt den nakna kocken med.

  SvaraRadera
 3. Njä jag håller med Befan! Så det så!

  SvaraRadera