söndag 17 maj 2009

Spenatsufflé - nästan lika gott


Idag hade jag tänkt orka/hinna plocka nässlor och göra nässelsufflé igen, det är ju så himla gott! Men idag var det faktiskt tjejmil i Hässleholm som jag tog mig joggandes runt hela vägen, TUSEN TACK ANNA!! Detta innebar dock att jag var en smula trött när jag kom hem och då kom jag på att det måste funka med spenat också. Det blev underbart gott. Nässlor ger en väldigt speciell smak som inte kan ersättas, men detta blev också gott, är ni med?? Laxsmöret till är en superdelikatess. Bara hacka kallrökt lax fint och blanda med rumsvarmt smör och smaka upp med riven pepparrot. Lycka till!!

4 kommentarer:

 1. Good girl! Mycket bra jobbat! Jag har tänkt på att börja springa så smått igen, men steget från tanke till handling är för mig just där ganska stort... Gissar att det bara är att sätta igång och inte tänka så fasligt mycket...

  Kan du inte berätta hur man gör suffle? Jag har ingen aning, aldrig ätit eller gjort... Laxssmör lät verkligen som en delikatess, som du sa och lax och spenat är ju alltid en oslagbar kombo!

  Jag har så mycket att berätta, vi måste ses snart!

  Hälsa alla på jobbet!

  Många kramar

  SvaraRadera
 2. Hej du min ängel, jag ska hälsa dem! Hur du gör sufflé ser du i inlägget "Tradition för oss på valborg - nässelsufflé". Detta är den enda sufflén jag någonsin gjort och Jan Hedh hade typ dissat den fethårt... Men jag tycker att det är underbart gott! Värt mjölet liksom!

  Väldigt nyfis på vad du har att berätta, fika på stan nån dag??? Eller sushi!

  SvaraRadera
 3. fantastiskt! Men, kan man verkligen plocka nässlor fortfarande, är de inte redan för grova? Jag har tänkt att jag nog missade min chans i år, sen i starten, men så kanske inte är fallet då? :)

  SvaraRadera
 4. Hej Mikkan! Tusen tack i efterskott, stevian har ju landat för länge sen... Jag har inte hunnit testa än, men det kommer. Visst är det helt naturligt och inte farligt alls??

  Jo, du kan plocka nässlor hur länge som helst. Ta bara toppen, det funkar väldigt bra.

  SvaraRadera