söndag 3 maj 2009

Bröllopsmat

Nu kommer här ett inlägg om mat som anstår ett bröllop. Alla som inte vill äta kolhydrater, titta på ett annat håll en stund!

Förrätt: Rökt hjortstek i tunna skivor på ruccolabädd med pepparrotskräm och norrlandshjortron! Till pepparrotskrämen river du massa färsk pepparrot i philadelphia ost. Rör i lite grädde till lagom konsistens. Smaka upp med honung och salt!

Varmrätt: Varmrökt lax, lite med parmesanfyllning och lite chillifylld, ungsrostad melodypotatis från Östergård kryddad med timjan från Österlen, olivolja och flingsalt, dillsås och sallad. Till såsen tar du och hackar mycket dill, med stjälkar och allt. Blanda med socker och skånsk senap i en skål och rör om ordentligt så att sockret nästan krossar dillen och får fram all ljuvlig smak. Ha sen i philadelfia ost och creme fraiche. Krydda med salt, vitpeppar och lite mer örter; bladpersilja, gräslök och lite rosépeppar.

Efterrätt: Lime- och vaniljpannacotta Skrapa ur fröna ur en vaniljstång. Lägg i både frön och stång i en gryta och fyll på med en liter grädde. Låt sakta koka upp och gotta sig medans du river skalet av en-två lime och pressar ur saften. Ha i detta och 2 deciliter gelésocker i grädden. Låt koka upp och häll sedan upp i det pannacottan ska serveras ur!

1 kommentar:

  1. Kan jag anställa dig till mitt bröllop? Iofs hade det varit trevligare att ha dig som gäst... Menyn kan du ju komponera i alla fall, men kom på en annan efterrätt. Panacotta me not like sådär jättemycket. Det är festligt men överskattat enligt mig.

    SvaraRadera