söndag 26 april 2009

Sparris med dipp!


Kolla vad många vi kunde skörda på en gång, fantastiskt!
Denna gången valde vi att ha dem råa till fantastisk dipp. Jag skalade dem nertill istället för att bryta av dem som jag sa att jag skulle tidigare, det fungerade perfekt. Dippen, är en utveckling på vår fetaostsås vi har haft tidigare: creme fraiche, fetaost, svartpeppar och rosépeppar. Mycket ost för att göra den så fast att man kan skoopa upp den med sparrisen. Detta är riktigt gott, till och med Ellen, min dotter som tidigare aldrig gillat sparris, tyckte att det var grymt. Det är ju fantastiskt kul, fast vi får färre per person nu...

2 kommentarer:

  1. oj oj oj, japp, jag ska ha massor av sparris i mitt hus. Och det ska avnjutas med vördnad varje gång, eller kanske ska jag ha så mycket att jag kan ge bort? Det hade varit en underbar gåbort-present ju! Ett fång sparris med ett fint band runt, garanterat uppskattat. Det siktar jag på!

    kul att det gick hem hos Ellen också. Det måste vara roligt att samlas hela familjen kring något...

    SvaraRadera
  2. Schysst, har aldrig ätit sparris råa, skall testa det! Impad över att de är egenodlade! :)

    SvaraRadera