lördag 18 april 2009

Sparrispremiär!

Kolla vad det växer! Förra gången ni fick se denna var den 6:e april, detta kort är taget den 16:e. Då var vår ståtliga vän här bara en liten knopp som vi knappt kunde se vad det var. Och ingen kompis växte bredvid. De växer alltså minst 1, nästan 2 cm, om dagen!!! Helt otroligt.

Imorgon är det alltså dags, då ska vi äta våra egna sparrisar för allra första gången. Det tar tre år innan man får skörda efter att man satt plantor. Men vår väntan har varit dubbet så lång. Vi satte nämligen sparrisplantor i vårt gamla hus och flyttade ifrån innan vi fått njuta av några sparrisar därifrån... Så vi ska njuta riktigt. Bara precis kasta ner i sjudande saltat vatten och vänta 1-2 min, lite smör på och sen mmm...... Vad ska vi dricka till tycker ni?

PS Vi får bara 2 var, får se om vi kan bjuda gäster nån gång denna sparrissäsongen! Ut och njut i solen nu så mycket ni orkar.

2 kommentarer:

  1. MMMMMM!!! sann lyx! JAg tycker ni ska dricka vatten till, så sparrisen får spela ENDA rollen i detta stycke.

    Sedan kan ni ju såklar avnjuta ett glas bubbel innan eller efter bara precis för att fira de första sparrisarna, att det är vår och att livet är härligt. Men till, jag skulle druckit vatten.

    SvaraRadera
  2. Det ser ju helt underbart ut. Hoppas ni hade det bra igår det hade vi. Älskar er:)

    SvaraRadera