tisdag 7 april 2009

Ja visst var det sparris!

Ni kommer att få se mer av min sparris framöver, det är så fantastiskt kul att se den komma upp. Extra roligt är det i år eftersom det är tredje säsongen och då får vi börja skörda!! Åsa, som bor riktigt nära min sparrisrabatt (förövrigt min enda...), borde t o m få smaka. Men hur var det nu, äter du sparris??

Anneli: såsen gör du så här: Ta lika mycket, tex en deciliter av varje, av grädde, creme fraiche och philadelfia i en gryta. Koka upp och ha i en halv kycklingbuljongtärning, gärna utan E621 glutamat. Låt småkoka en stund medans du river en rejäl bit västerbotten ost. Ha i rivet och låt det smälta. Smaka av med salt och vitpeppar. Nu är det igentligen klart, men om du vill brilljera så häll i en skvätt mjölk och mixa med en stav mixer. Håll mixern lite ovanför ytan för att få in så mycket luft som möjligt. Lycka till! Se till att gästerna redan sitter till bords för den senare varianten!

Pali vill ha recept på räkor i kokosmjölk och vitt vin. Jag har tänkt blogga på det, men här kommer själva receptet bara så länge. Köp fina räkor och skala. Köp hem creamy coconutmilk, Santa Maria, blanda med torrt vitt vin. Börja med 2 delar kokos och 1 del vitt vin. Ha sen i skal och saft av lime och finhackad chilli (röd). Kolla sen om det är gott, ha annars i mer av vad som fattas!! (Riktigt bra kockrecept, sorry...) När det är perfekt så ha i räkor, melon (typ honung), gurka och salladslök. Lägg upp i glas och strö över hackade jordnötter och färsk koriander. Detta är så in i hela fridens gott så ni måste bara testa!!

3 kommentarer:

  1. Tackar! Anneli

    SvaraRadera
  2. Och räcker inte din egenodlade sparris till så kanske detta kan vara ett tips http://www.sparris.se/......Anneli... igen...

    SvaraRadera
  3. Jaa grön sparris äter jag men ICKE vit!

    SvaraRadera