lördag 25 april 2009

Oxbringa med pepparrottssås


Nyss hemkommen ifrån en föreläsning med doktor Dahlqvist bloggar jag nu. Hon är helt enorm, hon kan så himla mycket och är underbar i sin övertygelse. Kolla gärna in hennes blogg om ni skulle råkat missa den: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
Jag hade bråttom dit och då passade det bra med världens bästa halvfabrikat igen: oxbringan. Idag på klassiskt manér med pepparrotssås (grädde, creme fraiche, pepparrotsost och riven pepparot). Till hade vi grönsaker kokta i vitt vin och smör, det blev riktigt gott! Jag hittade gul paprika, majrova, rödlök och machésallad på "min" ekobutik Holma: http://www.stiftelsenholma.org/ekobutiken.htm, sparrisen är givetvis hemifrån!

4 kommentarer:

 1. förstår att det var i Ystad du var o lyssnade på Annika :) härligt! kunde tyvärr inte denna gången, men hoppas kunna lyssna nästa gång hon är i skåne! Är roligt när man följt LCHF i över 4 år som jag gjort och se utvecklingen av alla anhängare :) tidigare fick man verkligen förklara sig för alla när det gällde denna kost, numera får man mer kommentaren, jaha, är det inte det som stod i den och den tidningen.. :) lite skoj!

  SvaraRadera
 2. Åt oxbringa för första gången häromveckan och blev impad över hur otroligt gott det var! Finns som naturbeteskött på min närmaste ICA-butik, skall testa att laga hemma. Antar att man långkokar på samma sätt som typ högrev?

  SvaraRadera
 3. Hej Cattis!
  Tydligen var Annicka på annat håll i Skåne idag eftersom jag nu inte såg dig i Ystad!! Var själv i Ystad på en trevlig/bra dag och träffade även några vänner som var hemma hos Hesselmark, då för snart två sedan!

  Ayla - du får chansen! Annika är i Skåne på datum enligt nedan. Mer detaljer på Annikas blogg i hennes kalendarium!
  4/5 18.30 Helsingborg,
  5/5 kl 13.00 och 18.30 Kristianstad,
  6/5 18.30 Malmö,
  12/5 kl 19. Ängelholm, Växthuset

  Föredraget i Kristianstad får givetsvis besökas!

  MVH Thomas H

  SvaraRadera
 4. Thomas har rätt, jag var inte i Ystad utan Eslöv och såg vår favvodoktor! Inget nytt men jag var där med en kompis som inte hållt på så länge. Dessutom så fastnar alltid något nytt argument som kan användas vid tillfälle!

  Jag håller med Ayla, fast fortfarande får jag rätt ofta: Ah, jag har också provat sån där GI...

  Mikka: Den oxbringan jag wurmar för så mycket är rimmad så den kokas som julskinka. Alltså länge och väl med lite nejlika, vitpeppar, lagerblad och lök.

  SvaraRadera