tisdag 7 april 2009

Älskade oxbringa!

Nu har jag äntligen hunnit "laga" den fantastiska oxbringan! Det blev inte med pepparrotssås som är väldigt gott det oxå, utan med västerbottenskum och och al dente grönsaker. Det hade passat utmärkt med sparris, spetskål och knippmorötter, men eftersom jag hade broccoli, sockerbönor och gul paprika hemma så gick det med bra!

Jag skrev "lagade", för eftersom den var både färdigkokt och färdigskivad så var den ju ingen utmaning direkt... Tvärtom är den ett helt perfekt halvfabrikat! (Eller helfabrikat kanske snarare, äsch, ni vet vad jag menar!) Halvfabrikat är ett ord som verkligen inte klingar bra i dagens samhälle. Men detta är nog undantaget som bekräftar regeln. Köp det, det är super! För de allra flesta har inte tid att göra långkok, och framförallt inte rimma oxbringa i ett par veckor i matkällaren, det går fetbort för de flesta av oss. Har du lite tid över så är det himla bra att koka den själv för då får du så fin och sagolikt god buljong. Det saknade jag lite grann, de kunde ha haft lite med i paketen.

Såsen gjorde jag som vanligt på creme fraiche, grädde och philadefia. Hade jag haft buljong från bringkoket hade jag kokt ner den och haft i. Nu värmde jag skivorna lite snabbt i mickan med en bottenskyla vatten. Där fick jag ihop lite som jag hade i såsen. Men det räckte inte och jag fick smaka upp med kycklingfond. Sen rev jag i västerbotten och pepprade lite. Vid fram så körde jag som en galning med stavmixern för att få såsen skummig. (Det är lättare om man har i lite
(lätt-)mjölk innan). Tyvärr blev inte de första bilderna, där såsen är perfekt, något bra... Men om ni tittar längst ner i mitten av bilden, strax nedanför sockerbönan så kan man, med lite god vilja, se tre luftbubblor!! Tur att jag har så lätt för att tänka positivt!

4 kommentarer:

 1. Jag höll fast vid recept ala pepparot sås,väldigt gott! Imponerade miner vid mat bordet,så tack Kattis...kanske vi ska handla ihop fler gånger?Hänger du med på annandagen,fast då är det kläder som gäller?

  Glad att man har de så bra.Puss puss Karo

  SvaraRadera
 2. Låter och ser jättegott ut!!! Hur gör du såsen lite mer exakt???? Kram från påsklediga Anneli :-)

  SvaraRadera
 3. Karo: Universum tvingar mig att storstäda så jag kan inte följa med på måndag.(Målare vänder just nu upp och ner på hela huset, men det är ju bra, dels blir det målat igen och dels måste jag städa...) Hur dags kommer du? Mat måste vi handla tillsammans igen snart. Ska vi ta möllevångstorget nästa gång??????

  SvaraRadera
 4. Har du målat om?!? Ska snart måla här hemma med, och slipa golvet, då blir det städa av, ska du se!

  Men men, det var ju inte kommentererna jag skulle kommentera, det var ju maten!

  Jäklar va nice detta såg ut! Tror jag hellre (just nu känner jag nog mest för) pepparrot men det kan bero på att jag käkade så myket ost till frukost att det nästan står mig upp i halsen;)

  SvaraRadera