Bara för att vi pratade om annorlunda mat häromdagen så blev jag så sugen på pölsa! Det är väldigt gott men inte särskilt vackert, men när den gömts bakom lite tillbehör så blev kortet riktigt bra tycker ni inte?
Min pappa, eller framför allt hans fru, lagar underbar pölsa!! Denna på burk är bara en västanfläkt, men när en västanfläkt är vad jag har till hands så är jag glad för det. Tids nog är det dags för mig också att göra egen, men jag tror det dröjer något årtionde till...
Pølse?.. det samme som korv? I norge heter korv, pølse. De man kjøper på butikken er nok ikke så veldig lavt karbo innhold som man kunne ønske seg, men jeg spiser det av og til sammens med familien. :) Jeg er IKKE flink til å lage mat.. men kan jo hende motivasjonen kommer når jeg leser slike flotte blogger :)
SvaraRaderaNu rynkar kräsna grannen på näsan igen...
SvaraRaderaPölsa som är så gott, så gott!! Jag blir jättesugen, du har verkligen lyckats med bilden oxå. Inte alldeles lätt att få något så oaptitligt att se så gott ut. Well done!!Fortsätt så, kramkram
SvaraRaderadet var längesedan jäg käkade pölsa också, men du, påminn mig, vad är det? kommer ihåg vad det smakar men kan inte identifiera det... konstig känsla...
SvaraRaderaAnita och Ellinor: Pölsa är väl igentligen inget man pratar om... Pölsa i Sverige är i alla fall en produkt som nog uppstod någon gång i tiden för att ta till vara allt vid slakt. Det är typ resten som man inte har till något annat... Basen är korngryn och sen är det då nöttalg, svål, nöthjärta, nötlever, nötkött, griskött, nötnjure och lite kryddor. I min burk alltså. Laila om du läser detta, du kan väl säga hur du gör din goa?! Kolhydrathalten är lite hög, 12 gr, men med mycket smör och stekt ägg så är det nog inte helt fel!
SvaraRaderaVad säger du nu då Åsa, nu blev du väl sugen!!!
Jag hade för mig att det var något sådant... Kanske därför jag inte kunde relatera smaken till något jag käkar regelbundet ;-)
SvaraRaderaTror jag hoppar att käka sånt där...
mm jätte... NOT!!!
SvaraRadera