torsdag 23 april 2009

Rostas, whiskyädelsås och egna sparrisar


Idag fick jag 4 sparrisar och Stefan 3!! Detta är underbart, rekommenderas varmt att köpa några (vi har 25) sparrisplantor och sätta i trädgården!
Till vår sparris idag serveras rostas, vilket helt enkelt är utskuren rostbiff som med lite god vilja kan likna oxfilé till formen. Mörhetsmässigt är där en bit kvar, men priset är också lägre. Vi kryddade med Santa Marias Wasabi Sesam. Den är fantastisk att ha till kött på grillen! Gå och köp en sån imorgon vettja! Och det blev så underbart gott till såsen, en krämig whiskyädelsås! Jag kokte bara upp lite grädde, i med en trekant whiskyädelost från Kvibille, lite philadelfia och så en skvätt whisky. Sista touchen: liquid smoke, bara lite. Ännu mindre om whiskyn är rökig! Lycka till, kram Kattis:)

6 kommentarer:

 1. nam nam nam! Ja, sparris kommer att finnas i min trädgård, definitivt! Jag längtar så efter när vi hittar THE place, tänk att få odla sin egna jord, se när det växar, känna värmen i jorden, dofta brunnen kompost, höra fåglarna (och ett barn) kvittra och vara sådär skönt slutkörd efter en heldag i trädgården. Jag längtar.

  Wiskeyädelsås verkar inte heller fel. Var får du allt ifrån, jag som tycker att jag är kreativ i köket ;)

  MÅnga kramar

  SvaraRadera
 2. Tack för jättemånga goda recept och bra tips! Låter väldigt gott men en fråga:vad är liquid smoke?
  IB

  SvaraRadera
 3. Sparris är det godaste..Har precis pratat med Maud som odlar sparris på en gård längs Yngsjövägen...Vi måste dit!!!

  Kram Karo

  SvaraRadera
 4. Grannen Marie23 april 2009 20:11

  Jaha du lilla hjärtat, du lyckades! Igår blev vi med en Weber Gold..... Tänk vad vi litar på dina kloka ord!!

  Grannen Marie

  SvaraRadera
 5. Grattis Marie!!! Kul att nån lyssnar på mig, kan du ta ett snack med Stefan...

  SvaraRadera
 6. IB: Liquid Smoke är ett koncentrat på flaska av märket Try Me. Det finns faktiskt i de flesta mataffärer nu för tiden. Det står "the essence of outdoor flavor" på den och är ett hickory rökextrakt som ger förstärkt rök/träkolsgrillad smak. Den innehåller vatten och kondens från hickoryrök. Den är väldigt dryg, det behövs bara pytte. Kort kommer i bloggen inom kort hoppas jag!

  SvaraRadera