onsdag 29 april 2009

Sommargrillning - i april!


Vilket fantastiskt väder vi har här redan i april, hoppas det bådar gott inför framtiden. Annars får man kanske kika på att läggs sin semester här istället för sommaren...
Det fick tvunget bli sommarmys, med grill och olika sallader och såser. Det är väldigt tacksamt och det finns nåt för alla. Idag blev det helstekt oxfilé, wokad spetskål med rädisor, syltad rödlök, sallad med skalad gurka (liten detalj kan tyckas men det gör stor skillnad, prova!) avokado och paprika, halvtorkade körsbärstomater och en sås som är lika enkel som god: creme fraiche, hackad rödlök och riven parmeasan. Den kunde nog tålt lite philadelfia men jag hade ingen hemma!

3 kommentarer:

 1. Very nice!

  Jag tror jag ska övertyga min käre svärfar om att grilla helt kött, vi får alltid typ grishals eller revben eller nått... supergott det med men lite variation hade inte skadat...

  Du är så bra på inspiration Kattis! Typ rädisor, älskar dem men vad sjutton gör man med dem om man inte käkar dem direkt från jorden, nu vet jag en grejj i alla fall!

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Elli, darling: så mysigt att se dig idag, det riktigt syns att du har det bra och mår kalas. Jag tänker att du och Mannen ska bjuda svärföräldrarna på mat hemma hos dem, så får du visa hur gott det kan vara!!!

  Rädisor är också gott i "gobbor", typ hemmagjord räksallad eller tonfiskgobba. Det blir gott crunch och lite bett i smaken. Usch nu lät jag som en snobbig stockholmsmatjournalist...

  SvaraRadera
 3. HAhahah! du blir aldrig en snobbig stockholmsmatjournalist hur mycket du än försöker!! Möjligtvis erkänd och framgångsrik matjournalist men aldrig snobbig eller stockholmig (i negativ bemärkelse)

  Återigen tack så mycket för sparrisarna! Jag kunde inte bestämma mig för om jag ville ha dem råa eller kokta så jag käkade upp toppen rå med philadelphia och det andra kokade jag och serverade mig själv med parmesan och lite smält smör. Hihi!

  Jag är så tacksam för alla mina gamla och nya fina vänner som gör mina dagar så bra. Du har en speciell plats och jag ser fram emot våra, förhoppningsvis i viss mån, sammanflätade framtider!

  Många kramar till världens bästa Kattis!

  SvaraRadera