torsdag 9 juli 2009

Caprese - my way


Hej alla, I´m back!! Förlåt att det inte har hänt något på länge, jag hann inte lägga upp nåt i förväg denna gången jag åkte iväg. Men nu är jag här igen, full av uppslag!
Vi börjar med caprese: igentligen mozarella, tomater, basilika och olivolja. Gott men når liksom inte riktigt ända fram, mozarella är för mesigt. Istället tar vi grekernas halloumi, där händer det grejer! Segt, salt och grillat, det är toppen!! Blanda den nygrillade osten med ekologiska tomater i skivor, strimlad basilika (ta de stora bladen och lägg ihop, rulla ihop som om de vore ett liggunderlag och strimla tvärsöver), härlig olivolja och mal peppar över. Lite hackad gul lök är gott att strö över. Skippa salt, haloumin är så salt i sig. Perfekt att börja grillfesten med, nu kan ni njuta av detta medans ni grillar huvudrätten!

3 kommentarer:

  1. Jag får aldrig nog av sånt där! Mozarella ger en lätthet som jag gillar, köper buffelmozarella till sånt nuförtiden, men för att matcha grillningen är halloumi helt gyllene!

    SvaraRadera
  2. Detta är världens bästa sommarmat, en verklig höjdare!!

    Inte viste jag att ni varit iväg, var?

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  3. Mikkan: Jag litar på dig, buffelmozzarellan är inköpt och kommer att testas snarast!

    SvaraRadera