söndag 12 juli 2009

En riktig rökare!


Nu har köttet, rostas i bit, legat och gottat sig ett helt dygn i kylen. Bara köttet, kanel, svartpeppar och rödvin. Upp med det och låt det torka, salta och rök det försiktigt försiktigt med Hickoryspån eller Mesquitespån. Ju långsammare du lyckas köra det ju bättre blir det!
Till har vi en härlig primadonna, den röda extra lagrade varianten. Men den var inte lika bra som den vi fick i Stockholm; den heter Ubriaco Rosso. Det är en italiensk ost, namnet betyder berusande röd! Det är en komjölksost från norra Italien som lagras i druvskalen från vintillverkningen i 2 månader. Jag ska se om jag får tag i den här hemma, den var himmelsk! De andra tillbehören är rostad ölkorv och ihopkokt balsamico. Och lite vinterportlak från Holma, cool sallad som jag inte stött på tidigare. Detta är verkligen värt att testa, jag lovar!!

7 kommentarer:

 1. Verkar ju hur grymt som helst, vilken fest!

  SvaraRadera
 2. Det var det verkligen! Och resterna går med på jobb idag. Och visst måste det funka på fransyska också! Det är ju som det är med marinader, det kommer inte in långt. Fransyskan är större än rostas om du inte styckar ner den förstås.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag vet inte riktigt vad jag skall göra med den, hade en tanke om att strimla ned och göra en fin gryta, då kanske marinad kan vara lämpligt? Lägger inte gärna en hel sån där på min elgrill känner jag...

  SvaraRadera
 4. Idag testar jag tänkte jag, ett par dl vin, ett par msk kanel, låter det som rimliga proportioner?

  SvaraRadera
 5. Det låter bra, lite mindre kanel kanske. Och lite svartpeppar om du gillar det! Jag kryddade liksom köttet som om jag skulle steka det och la det sen i en påse och kranade över lite vin tills det täckte. Så det var säkert ett par dl!

  SvaraRadera
 6. Ok, då låter det typ som jag har gjort, blev mindre kanel än vad jag skrev här för vi hade inte så mkt hemma. :)
  Försöker mig på att göra gryta på det med svamp och grädde tänkte jag, rapporterar på bloggen ikväll! :)

  SvaraRadera
 7. Nu du, det blev toppen vill jag lova, kolla in! http://njutmaten.blogspot.com/2009/07/fransyska.html

  SvaraRadera