Här ovan ser ni en ryggbiff grillad till perfektion, enligt mig och, förmodar jag, hela franska folket. Hårt grillad på ytan, med grillränder och allt, härligt röd inuti.... Jag ber alltid om rare när jag äter ute, men alldeles för många svenska kockar förstår inte begreppet!
När jag jobbade som kock och gick en kurs för att vi köpt en ny datoriserad ugn, då fick jag beviset för att fransmän är de som förstår det här allra bäst! Den här fantastiska ugnen, som väl för övrigt kostade en halv miljon eller så, var förprogrammerad. Du kan ta ett stycke kött, stoppa in termometern, välja "medium" på displayen, trycka på on och gå hem. I princip alltså. Köttet kördes då till 57 grader om jag inte missminner mig en grad eller så. Men det gällde bara om din ugn var förinställd på svenska! När vi testade detta, alltså bytte språkinställningen till franska, så ändrades inte bara språket. Alla förprogrammerade temperaturer ändrades också, helt plötsligt när vi valde "medium", så körde den bara till 49 grader..... Vive La France!!!
*gråter* DET DÄR ÄR INTE SCHYSST! Tänk på mina graviditetshormoner!!!
SvaraRaderaDin mes! Det är bara att äta! Jag åt tom rå färs när jag var gravid!!
SvaraRaderaMånga blodiga kramar!
Du har sagt det förr... Om köttfärsen alltså...
SvaraRadera