fredag 5 juni 2009

Sommarlyx - till lunch!


Idag åt jag riktigt gott och lyxigt till lunch: jag skördade lite sparris innan jag gick i morse, tog med lite smör och parmesan. När jag gick förbi torget på min väg till jobb så passade jag på att köpa en liter Honey-jordgubbar, odlade i Grantinge i Skåne, 35 kr/liter kostade de idag. OBS! Viktigt: sätt absolut inte in jordgubbarna i kylen, de ska vara framme för att smaka något!
När det var dags för lunch så bröt jag sparrisen i bitar rätt ner i en kastrull och hällde på tevatten ifrån vår kaffemaskin. Jag brynte smöret och rev parmesanen. Av med vattnet och på med parmesanen. Åh herre min je vad gott det är!! Sen var det dags för efterrätt, snoppa några jordgubbar, dela om du giter och ringla över ovispad grädde. (Grädde har jag alltid på jobb för att ha i mitt te!) Det blir inte godare än så där! Är du en sån som håller på traditionen att vänta med jordgubbarna till midsommar? Då ber jag dig sannerligen att tänka om, du missar ju mer än halva säsongen!!

7 kommentarer:

  1. Och till fikat blev det glass i stora lass ;-). Anneli :-)

    SvaraRadera
  2. Det är ju underbart, jag gjorde detsamma förra veckan, köpte svenska, delade på mitten och njöt med lite ovispad grädde (som också jag har på jobbet,t ill kaffet, alla tror jag är puck i huvudet!). Så enkelt, och känns så himla lyxigt!

    SvaraRadera
  3. solvarma jordgubbar och grädde... dela jordgubbarna i minibitar så att allt blir sådär härligt rosa. Det är himmel på jorden

    SvaraRadera
  4. Har man jordgubbar som börjar se lite hängiga ut det toppen att marinera i vinäger och florsocker, mums. Fast då har vi ju lite för mycket kolhydrater Kattis ;-). Kram Anneli

    SvaraRadera
  5. Mmmm jordgubbar m "lös" grädde är BÄST, fast jag vill ha kaffegrädde, vispgrädde blir så slemmigt i mun tycker jag!

    SvaraRadera
  6. Anneli, med vänner som du behöver man inga ovänner.... Ha ha
    Men när jag nu ändå är outad så kan jag meddela att ni inte behöver smaka Otto-glass nya smaker, de är helt enkelt inte bra nog! Men strutarna som de gör själva är bara godast i hela världen....

    SvaraRadera
  7. Fast jag kan intyga dock att det var första gången jag sett dig stoppa något i munnen som innhåller socker :-). Så "outad" kan vi nog inte kalla det.......säg istället mänsklig! Anneli :-)

    SvaraRadera