Här kommer ett tips på grillade lökar som Tina, allas vår mat-Tina, gjorde för länge, länge sen. Vissa av er var säkert inte födda ens... Men jag mindes dem idag när jag gick runt runt på City Gross och funderade. Nästa gång ska jag fundera först, plocka ihop varor sen och sist hämta jord och gödning till mina sparris-plantor. Idag hämtade jag det först, 6 säckar, det var himla tungt kan jag säga....
Ta fina gula lökar, gärna jämnstora och dessutom lagom stora! Skala dem och skär bort roten. Mojsa in lite lagom med grön currypasta runt om, det är svårt att få det att fästa, men eftersom det är så himla starkt så behövs inte mycket! Linda om två bacon skivor runt varje lök och lägg på grillen. Grilla indirekt ganska länge, 30-40 min är bra. Himla, himla gott!!! Lova att testa nu!
Köttet vi hade till hette så mycket som "Clubsteak av biffstock med ben". (Jag tror det var ryggbiff med både benet och kappan kvar. Riktigt bra!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar