tisdag 9 juni 2009

Lax och spenat - en klassiker?Idag var det dags för snabbkvällsmat igen, jag var hemma i trekvart gott och väl innan det var dags för möte på skolan. Fast igentligen så skulle vi grillat med Ellens klass och sen spelat brännboll och fotboll. Det blev intställt som tur väl är, det ösregnar nämligen i Skåne just nu och har gjort sen i eftermiddags. Men så är det att bo i Sverige, det kan mycket väl vara samma väder på midsommarafton som nyårsafton: ett par plusgrader, snålblåst och regn från sidan...


Men min kvällsmat blev verkligen delikat! Jag hittade ett paket gravad skivad lax i kylen och lite hackad spenat i frysen. Jag stuvade spenaten med grädde och philadelfia, salt och vitpeppar. Laxpaketet öppnade jag helt enkelt, Klart! "Men vänta nu, det är något fel med den här bilden..." Ja, du har rätt, det brukar vara kallrökt lax till spenat! Fast det blev sagolikt gott med gravad oxå, testa vettja!!

2 kommentarer:

  1. det är ju sjukt smidigt att ha kallrökt eller gravad lax hemma, det håller länge och är ju gudomligt med spenat! Så näringsrik mat, så mycket bra fetter, antioxidanter!

    SvaraRadera
  2. Tja, varför inte?

    Lax och spenat är typ världens bästa combo, käkar det ofta när jag inte vet vad jag ska göra för mat.

    Det ENDA jag kräver på julbordet är gravad lax, srew allt annat!

    SvaraRadera