torsdag 25 juni 2009

Det här kallar jag oregano!


Bara kolla in vilken fantastisk oreganoplanta, jag blir helt avundsjuk!! Bredvid den stod en nästan lika fantastisk salviabuske, vilken lyx att ha utanför dörren. Detta var hemma hos goda vänner och jag var bara tvungen att plåta. Tänk att bara klippa en bunt, dubbel så stor som en kruka i affären, utan att det märks!! Mixa sen ner den med lite olja och skal och saft av en citron. Lägg ner kycklingfiléer och grilla dan efter!
Jag måste börja odla lite, kan ni hjälpa mig med tips? Jag odlar ju annars bara sparris... Vilka kryddor odlar ni och har ni varit på kryddornas ö: Zanzibar??

3 kommentarer:

 1. Kryddor är busenkelt, det är bara att så! Eller sätta plantor om man tyker det är trist att vänta... Persilja kan du ha i massor av år och har du den lite skyddat kan du skörda så länge den inte är täckt av snö!! Krusbladig klarar sig dock bäst (har förstått att slät är kock-favvis?). Lavendel är underbart i alla former, timjan, mynta och oregano kan sprida sig som ogräs, men vilket ogräs sedan! Underbart! Mynta är enligt mig en underskattad krydda...

  Åhh.. Zanzibar... Det är en tisfråga innan jag och Martin befinner oss där... Vi bestämde tidigare att vi skulle bestiga kilemanjaro och sedan slappa på Zanzibar, vi får se när det blir, det är ingen brådska! Vill ni följa med när det är dags?

  Kram och lycka till med odlingarna!

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för alla tips! Du måste komma hem till mig och planera min "trädgård", du får ju ändå inte tillträde till din förrens i höst...

  Coolt att ni också vill till Zanzibar!

  SvaraRadera
 3. Wow, det var en örtabuske som heter duga det! Jag gilla ratt odla persilja och gräslök hemma som standard, att klippa över frukostomletten, göra snabbt kryddsmör osv, men jag brukar också köra mynta, så himla tålig och lätt, och supergott att ha till dessert med jordgubbar och lime eller i kall sås!

  SvaraRadera