måndag 8 juni 2009

LunnaMelle - en riktig korv


Denna helgen har jag haft så mycket att jag inte hunnit fota nån mat alls! Därför blev jag tvungen att ta med min kvällsmat idag: en lunnamelle från Lundachark. Denna korv har tydligen vunnit massor av medaljer i chark-SM (ja, det finns faktiskt!). Jag förstår inte riktigt varför, jag är inte superimpad. Den var OK, men inte mer. Till hade jag creme fraiche med massor av hackad persilja, på så vis får jag i mig mycket mer vitaminer än folk som äter frukt stup i kvarten hi hi!!
Men jag har trots allt ätit så klart, även om jag inte hunnit föreviga det hela. I lördags grillade vi öring-filé, den som Stefan lykades fiska upp härförleden (i en sån där pöl där de planterar in en miljon fiskar så att företag ska komma dit och dra upp dem...., men Stefan fick i alla fall mest!) Vi saltade som bara den, men jag MÅSTE lägga i saltlag nästa gång för jag får helt enkelt ingen smak på det. Men det var OK gott, till hade jag creme fraiche med hjortron i, riktigt bra.
I söndags var det fest med Ottos klass nere vid ringsjön. Vi hade knyt och det hade nog räckt till hela skolan... Det bullades upp som bara den och det blev den läckraste buffé, inte direkt LCHF, men väldigt vackert och gott! Vad var det godaste ni åt i helgen??

7 kommentarer:

  1. Ätit???

    Hmm vi åt fläskfilégryta i lördags, den gillade faktistk barnen. Och igår åt vi skånska bacongratinerade fläskkotletter. De var oxå goda men inte lika "barnvänliga" Barnen skrapade bort toppingen och åt bara kotlett (och potatismos)

    SvaraRadera
  2. Mixit: Välkommen! Vad hade ni i grytan? Det är alltid svårt med barn och grytor upplever jag, så det måste du tipsa om! Och vad hade ni på kotletterna som gjorde dem skånska??

    SvaraRadera
  3. Mixit/Minimumsa= Åsa= Grannen! *ler*

    I grytan var det paprika, röd och grön, skivad stekt fläskfile med bara salt och peppar, purjolök, och färska champinjoner!

    På kotletterna skulle det varit skivad stekt rödlök, men mina hade blivit dåliga så det blev vanlig gul lök ist, knaperstekt bacon, senap och riven ost! (sen tror jag det hette skånska för att det var pighamkotletter i receptet...)

    SvaraRadera
  4. Tja... fredagen var ene bra mat-dag. Lunch på Marina Plaza i Helsingborg bestående av en ordentlig bit varmrökt lax och sparrissallad med nypotatis och en himla god creme-fraische-röra.
    På kvällen var det ju banketten och jag var inte impad, förätten var ok- ngn slags lax/skaldjursmousse. Huvudrätten var kass - torr kyckling med äcklig sky-aktig sås och svampiga potatisar. Efterrätten var bäst trots att jag inte gillar panacotta men de hade lagt en skopa skogsbärssorbet ovanpå en ovanligt o-söt vaniljpanacotta så det blev jättegott.
    Lördag frukost=massor av bacon, brie, leverpastej, salami och massa annat gott jag hittade på hotellbuffen på kvällen grillade vi. I söndags käkade jag på (skäms) McDonalds. Dyrt, äckligt, miljö- och samhällsmässigt avskyvärt och jag var bara tvungen. Ångrade mig i samma stund som jag svalde första pommesfritset, men men.

    Har faktiskt aldrig käkat varken Mellen eller Knake men recensionerna från de som har är ungefär som din - ljummen

    Tror jag ska köpa mig ett par isterband i veckan - me like, speciellt med persilja som du!

    Många kramar

    SvaraRadera
  5. Hm, nu gäller det att tänka tillbaka... jag tror att det bästa var lövbiffen jag fyllde med en härlig blandning: äggula, fetaost, ajvar relish, och och stekte lätt. Till det en kall sås på crene fraiche, persilja och citronzest. Mums till tennisen!

    En annan hit var dessa mandlar som jag också fick färdiga till söndagen: http://njutmaten.blogspot.com/2009/06/ugnsockupering-i-hela-24-timmar.html

    SvaraRadera
  6. Hej Kattis
    LunnaMelle har innehåller E621 och behöver en korv smakförstärkare är det ingen riktig krov.
    Leif

    SvaraRadera
  7. Hej Kattis
    LunnaMelleinnehåller E621 och behöver en korv smakförstärkare är det ingen riktig krov.
    Så ska det naturligtvis stå.

    Leif

    SvaraRadera