onsdag 1 juli 2009

Alger i paradiset!


Denna bilden är inte från idag utan från i förrgår. Igår var det 21 grader i havet och helt fantastiskt..... molnigt! Det var så fuktigt i luften att vi inte behövde bada. Vi gick och spelade minigolf istället och jag krossade alla barnen med en 49-runda!!!



Men idag sken solen från en klar himmel igen. Vi packade och donade så fort vi bara kunde, vi hoppade över vår morgonspring för att komma ner tidigt till stranden (och för att jag knappt kan gå! Igår gick vi 2 timmar på stranden och det var så himla ojämnt att jag har grymt ont på utsidan av vaderna!!) Men väl nere så framkom ett annat problem: alger. Hela strandkanten var grönblå av alger och vattnet senapsgult grumligt. Vad gör man då? Jo, ringer 118 118 och frågar om vi kan bada ändå? Det kan vi inte så det blir omgruppering med hela truppen till ån istället. Där var det algfritt och for the record: 23 grader i vattnet. Underbart alltså. Tyckte alla utom äldsta kusinen som inte tyckte att det var särskilt coolt att hänga vid sjösättningsplatsen med solstolar och picknick....



På kvällen, den sista, snyft, så blev det grillad ryggbiff och granatäpplesallad. Vi varvade isberg och ruccola, gurka, rabarber, gul lök, avocado och granatäpplekärnor. Vi vispade ihop en dressing av en granatäpplebalsamico, som ni by the way bara måste köpa, den var helt galet god, salt, peppar och olivolja. Fantastiskt gott och somrigt. Har ni det bra i värmen? Eller åskar det och regnar på er?

1 kommentar:

  1. Var sak har sin tid och plats, blev glad när jag såg alger här: http://www.reneevoltaire.se/produkter/?product=216
    :)

    SvaraRadera