tisdag 31 mars 2009

Vårkänslor - fantastiskt!


Nu är det verkligen vår på gång! Det känns framförallt på lukten tycker jag! Det doftar så ljuvligt så ljuvligt. Det är svårt att förklara, men varje gång jag känner den doften så vet jag att det var en av de saker jag saknade mest när jag bodde i Saudi-Arabien. För mig luktar det hemma...
Annars så tycker jag att denna våren verkar bli en riktig glass-vår! Det är det kanske alltid, men jag tycker att affärernas diskar börjar svämma över med glass i stora lass redan. Och den allra tydligaste trenden blir nog denna vår Ben & Jerrys! Detta fantastiska glass märke med de mest otroliga smaker; min favorit är nog cookie dough. Kakdeg helt enkelt, genialt!
Så klart är det bättre att göra sin egen glass. Här är mitt absoluta favoritrecept: vaniljyoughurt (arlas faktiskt! annars är allt bättre från skånemejerier tycker jag!), grädde, ägg, rivet skal och saft av några apelsiner. Det är godis för en lodis det!!

3 kommentarer:

  1. "godis för lodis" hahaha!

    Jag har ju fått en glassmaskin av mannens mamma och den går "varm" hemma hos oss, så enkelt, så gott!

    Tänkte ge mig på sorbet i helgen, ska ha folk hemma. Tänkte citronsorbet med maräng och lakrits (alltså inte i sorbeten), vad tror du om det? Nu ska jag bara bestämma mig för vad det blir till förrätt och huvudrätt... Några förslag? Tänkte mig fisk men vet inte...

    ha det underbart i vårvädret!
    Många kramar

    SvaraRadera
  2. Det låter väldigt bra tycker jag! Själv är jag inte överförtjust i lakrits, men jag tror på kombon! Till förrätt kan du kanske ha sparris med parmesan och brynt smör och pinjenötter, eller parma med ruccola och solt tomater, eller ljummen brie med kex, eller suger snaps med dipp. Till varmrätt kanske det passar med viltwallenbergare, med potatismos fullt med västerbotten och grönpepparvinegrätt, eller varför inte en paj med smördeg i botten, viltfärs brynt med lök och vitlök och över en sparrisstuvning.... Nej visst ja, du ville ha fisk: kanske lax fylld med cashewsmör (lime, chilli, ingefära, cashews och smör) med varm primörsallad. Eller torskfilé med kaviargrädde, eller klassikt med pepparrot och smält smör
    Nu måste jag gå och äta! När ses vi??

    SvaraRadera
  3. Du är verkligen en uppslagsbok av goda ideér!! Tack för det!

    Vi ses på måndag, Thank God for mondays;)

    SvaraRadera