måndag 9 mars 2009

Frukost - svårast om du frågar mig!

Vårt hotell fotat från havet! Vi bodde precis bakom de där två som går vid det andra parasollet från vänster, det är vår altan dörr. Vid "tälttaken" till höger i bild ligger poolbaren.
Jag tycker att frukost kan vara knixigt. Det är också viktigt att inte äta om du inte är hungrig! Det har vi blivit itutade så mycket att frukosten är så oerhört viktig. Men om du är mätt så är du mätt, ät då inte.
Men idag var jag hungrig och då blev det ägg. Det blir det ofta, det är snabbt, enkelt och gott. Ägg sväljer mycket fett och jag står mig länge på det. Jag kokte tre ägg, 10 min från det att det börjar sjuda, skalade dem så fort jag kunde medans de fortfarande var varma (för att inte bränna mig alltså) och mosade dem med mycket smör. Jag smaksatte med en liten klick rökt kaviar av märket Ejdern, 15 gr kolhydrater per 100, och hackad dill. Det var jättegott! Jag trodde att jag hade sen lunch idag (12.30, tidig är 11.30), men det hade jag inte. Så 11.30 skulle jag äta igen, men jag var inte hungrig så då åt jag inte! Duktig va?? Hur funkar du?

5 kommentarer:

 1. Blev du inte hungrig senare då när du inte kunde gå ifrån?

  Ibland när man inte bestämmer själv när man kan och inte kan käka så måste i alla fall jag äta i förebyggande syfte, för att inte bli trött och grinig senare... Sedan är det i alla fall enligt mig också fel att (som jag) gå och hålla sig för att man ska käka senare, det blir (återigen; för mig) så att jag småäter skräp... not good...

  Btw, kommenterar inte fotot med mer än "..." (detta är positivt)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag står mig kanon på Lchf..
  Idag gjorde jag ungspankaka a lá bacon..
  Jätte gott..
  Stått mig länge..
  Jag brukar mosa 2st kokta ägg ,mosa ha i 2msk majonäs ,,blir inte alls starkt som man tror..
  GOTT..
  Men din röra ska jag prova ..
  ha de

  SvaraRadera
 3. Jenny: hur gör du ungspannkakan? Spännnade! Är det nåt barnen tycker om?

  Ellinor: jo, jag åt avokado, sallad, creme fraiche och citron på fikan. Det funkade perfekt! Själv blev jag himla grining förr i världen, det har faktiskt blivit himla mycket bättre på LCHF.

  SvaraRadera
 4. Jag är ju en fantisk "inte äta frukostmänniska" har aldrig kunnat äta på morgonen, men så köpte jag ju det där proteinpulvret när jag hade kryddparty, så nu mera kan jag faktiskt få i mig 1 dl av det (man blandar det med mjölk) och om jag bara skulle äta när jag är hungrig så skulle jag nog bara äta 1 endaste gång per dag!

  SvaraRadera
 5. Åsa: det är väl super om du får i dig lite sånt pulver, så får du nån näring, jag menar jag tror du behöver det.. Men jag tror starkt på att din kropp vet vad den behöver och det kanske räcker för dig att äta en gång. Har du testat nån gång? Funkar det? Jag tänker humör-mässigt också!

  SvaraRadera