onsdag 11 mars 2009

Bacongryta med brännvinsflarn!


Vad ska vi då göra med all ost? Jo idag blev det ostflarn till en mustig bacon-gryta, inspirerad av en supergod chilli på www.fettbramat.se

Ostflarnen blev verkligen goda, men så var de ju rysligt invecklade att göra också....
Riv bara Brännvinsost, eller vilken ost du nu tyckte om, lägg små högar på bakplåtspapper, sprinkla (är det ett svenskt ord??) över lite pinje-nötter. Kör i ugnen på 180 grader 10 min ca. Passa noga, det bränner lätt! De ska knappt få färg faktiskt.

Till grytan tog jag massa bacon och stekte i gjutjärnsgrytan. Min underbara make skar undertiden lövbiff i perfekta strimlor och de åkte också i, lite i taget. När allt är i så häll på en tetra krossade tomater. (Proffsen säger hela tomater, så det gick jag på länge. Men jag skulle vilja se den, proffs eller ej, som kan smaka skillnaden!!) Häll på vatten också tilll lagom konsistens. Krydda med vad du vill! Jag tog paprikapulver, liquid smoke, lagerblad. Jag glömde/hann inte ta vitlök, ett oförlåtligt misstag jag vet. Bot och bättring lovas!! Till sist kastade jag i lök och grön paprika. Servera med en klick grekisk youghurt eller creme fraiche och ostflarnen så klart!

2 kommentarer:

  1. nej jag har inte fått dina mail skicka dem till antonskolan.com istället puss

    SvaraRadera
  2. Jag gör så! Hoppas du förstår att vi inte hinner till 3:an till lördag... Kram o puss

    SvaraRadera