söndag 8 mars 2009

Det enkla är det godaste...

Ljuvlig kvällshimmel över Karibiska Havet
Idag var vi hos min fantastiska äldsta syster och hennes sagolika familj. Vi blev bjudna på söndag middag som var kanon! De hade kört rostbiff i ugnen, sakta och långsamt till perfektion. Det är bara att bryna, salta och peppra, och så in i ugnen på 60 grader och vänta en 5-6 timmar.
Sen tar du ut den och låter vila, men bara en stund. Jag vill nämligen att den ska släppa köttsaft när vi skär upp den, det är det som är grunden för goegoa skyn! Skyn värmer du i en gryta och vispar i rumsvarmt smör, klart!! Helt sagolikt gott. Sen fanns där massa tillbehör med, olika salldsskott, körsbörstomater, gurka avokado och en ljuvlig kall sås också.
Vi fick förrätt också, riktig fest hade vi! Avokado med den godaste och vakraste romsås jag någonsin ätit: creme fraiche (vispa innan du vänder i resten för fastare konsistens, det blir rinnigt annars! Det är bara att vispa på med elvispen precis som om du vispat grädde) hackad rödlök och både röd och svart stenbitsrom, smaka av med lite vitpeppar. Hur gott som helst.

2 kommentarer:

 1. mmmm!

  Idag fick jag faktiskt fläskstek med svål, så som du skrev om för ett tag sedan av svärföräldrarna ikväll.

  De pratade om att det ville göra såndär på "riktigt" bara precis ett par dagar efter att du skrivit om det så jag skickade ditt "recept" på mailen (hans föräldrar fixar mailen och aftonbladet men inte så mycket mer) och nu är det andra gången vi fått det hos dem, we like!

  SvaraRadera
 2. Låter som kocken verkligen är förlåten ...jag hade nämligen planerat in fika hos Stenholmarna,men icke sa nicke!!!!Fick jag till svars.Jag har en uppgift/rostbiff/middag att tilllaga allt ska var färdigt ett speciellt klockslag förklarar Hr.Stenholm.
  Grattis Håkan du lyckades få högt betyg!

  kram karo

  SvaraRadera