tisdag 3 mars 2009

Oxbiff med senapssås


Ah, jag blev så glad när jag kom in på mitt city gross här hemma och de hade oxbiffarna av nötinnanlår till 99:- (Jag kämpar på med att vara glad för det lilla...)

Vi fick helt kött ganska ofta även på Aruba, och det var väldigt bra kvalitet! Kanske spelar närheten till Sydamerika stor roll. Det är faktiskt inte mer än tre mil till Venezuela. Men det var ändå underbart att få steka själv och göra ett gott vitlökssmör, det har jag saknat (vi fick det en kväll). Men idag nöjde jag mig inte med det, utan gjorde en underbar senapssås också. Jag upplever att både senap och citron eller lime gör att man kan ha mycket fett i utan att det blir kvalmigt. Vilket ju är bra när målet är att bli mätt på samma mängd kött som tidigare, men utan potatis, pasta eller ris, eller bröd för den delen. Det som finns kvar är att äta fett alltså.

Till denna såsen tog jag först och stekte biffarna i smör och tog upp dem att vila lite. Då pytsade jag i vitt vin och ett par skedar cidersenap, lite philly creme cheese och en skvätt grädde. Klart! Och väldigt gott. Vad blir du glad för om det är extra pris??

5 kommentarer:

 1. Helt klart kött precis som du...Köper gärna ,,både rostas etc...
  Avokado...Gröna vindruvor (jag vet ingen Lchf kost direkt )
  Såg föresten att det var Aruba,,hmm verkade jättefint,,var människorna trevliga ? och maten ? Det är sååå viktigt ..
  Vi var i Tunisien vilket skräp..Vi har mycket högre krav än så ...
  mvh jenny

  SvaraRadera
 2. Jenny, vad var det som var fel med tunisien? Har inte varit där men i andra länder i norra Afrika och klart att det är annorlunda och inte så paradisaktigt men finns i alla fall enligt mig hur mycket spännande som helst!

  Extrapris... Proviva eller yoggi kanske... Eller förresten! Det fanns värsta billiga smöret när jag handlade senast, det var ngt märke jag inte lagt märke till innan men det spelar ingen roll... När man gör av med mycket förhållandevis dyrt smör så är det kul när det är lite billigare! Det känns liksom om den där förmögenheten kommer närmare då ;)

  SvaraRadera
 3. Alltså den bilden gjorde att jag blev sugen på att äta kött vilket jag i vanliga fall inte är sugen på. Jag är inte vegetarian men däremot är jag inte alltid speciellt sugen på just kött! :P

  SvaraRadera
 4. Välkomna hem! Och grattis i efterskott till "guben". Har du fler sådana underbara bilder? Du kan väl slänga ut några på bloggen eller gör ett litet album på Picasa för att locka vår restarm.

  //Roger & flickorna

  SvaraRadera
 5. Roger: Tack! Fler kort kommer, jag ska kika på Picasa också så fort jag orkar. Vi sover lite dåligt om nätterna nu, har inte riktigt hamnat rätt än..

  Nettan: Kul att du blir sugen! Det är min underbara man som fixar bilderna. Han har köpt ett stativ som visst gör hela skillnaden..

  Ellinor: Vadå konstigt märke, vilket var det?? Skicka bild till mig som kan in i bloggen kanske! Jag har inte sett något annat än det vanliga så att säga.

  Jenny: Jag har inte varit i Tunisien, men jag tror jag håller med dig. Vi tänker oss inte till Egypten nån gång i det närmaste i alla fall, jag tror det är same same cirka.

  SvaraRadera