söndag 22 mars 2009

Kryddstarka grytan




Igår hann jag i alla fall laga mat! Nu var det dags för kryddstarka grytan. Den är väldigt god om än lite stark för små magar. Men det där känner ni ju av själva.

Himla lätt är det också: bara bryn grytbitar av fläskkött i smör i er gjutjärnsgryta, gärna i omgångar. När alla är brynta och fina så krydda: salt, paprika, curry, vitlök och ingefära. Plus massa hackad jalapeño av valfri styrka! Slå på vatten och grädde eller creme fraiche så det täcker. Ha i en gul lök, hackad, också förresten! Låt puttra under lock i en timme ca. Jag brukar ha i lite paprika för färg och crunch också, på slutet. Idag hade jag faktiskt i en skivad banan också! Skållad skalad mandel står det i originalreceptet, yours truly hade ingen mandel hemma, så det fick bli jordnötter istället. Till hade jag en riktigt krämig cole slaw och mer jalapeños. Hur gott som helst!

4 kommentarer:

  1. mmmm! Lät gott! Blir ju inte sämre av att jag är huuuuuuuungrig!!!! Ska bli vildsvninskorv här ikväll, blir nog supernice!

    Många kramar

    SvaraRadera
  2. Det ser verkligen otroligt gott ut.
    Låter smarrigt!
    Starkt men smarrigt.
    =)

    SvaraRadera
  3. Puh!De verkar hett i grytan idag ,Kattis.Jag längtar efter ute grillad mat härlig sallad...Vi har ätit en svampanrättning.mest go inte så het!
    Kram Karo

    SvaraRadera
  4. Tack Eva, välkommen hit! Det är min sagolika make som tar de underbara korten. Det är faktiskt inte så starkt som det kanske låter, bara väldigt smakrikt. Jag gillar faktiskt inte stark mat, tyvärr, för jag tycker det är ganska cooolt med folk som kan beställa in det starkaste på thaiställen tex. Och nej, jag har inga problem alls med att inte vara bäst...

    Svamp Karo, vad gott! Fast jag tycker bäst om svamp om den är mixad i soppa. Älskar smaken, så där förtjust i konsistensen. Fick förresten knaperstekt, läs friterad i smör, svamp i Danmark i sommras. Det var gott. Det var inte shitake utan den där andra, vad heter den nu igen?

    SvaraRadera