onsdag 22 juli 2009

Chili explosion!



Här har vi min favvokrydda just nu, chili explosion. Det är en lite kvarn längst upp så att man får nymalda kryddor - me like !! Som det står så är det olika chilisar i, paprika, peppar och tomat. Hur gott som helst och väldigt användbar. Bara lite i creme fraiche till dipp, på tomaten, ägget - kokt eller stekt! - till (rå) färs, på laxen, karrén, i kryddsmöret, över salladen. Eller smält choklad och skruva över några varv chili, skär ananas eller melon och kvarna över en rejäl hög: now we´re talking....

Här nedan har jag försökt göra om dressingen från häromdan, (med fullt med chili explosion på) och visst blev det gott! Men riktigt lika gott som när grannen gjorde det blev det ju bara inte - konstigt! Det har ju lätt för att bli bra annars. Dressingen hade vi till burgare igen, vi har hamnat i ett burgar-stimm nu! Det är verkligen gudagott! Men vi försöker variera oss, om än i det lilla. Så idag la vi på tjocka skivor gorgonzola som fick smälta ner. Det blev såklart underbart, använder du bra råvaror så blir det sällan fel alltså. Jag hällde lite konjak i min del av dressingen för att det tycker jag passar så himla bra till gorgonzola!





1 kommentar:

  1. Och så gott det blev på kladdkaka!!!! Härligt, härligt men farligt, farligt?!

    SvaraRadera