tisdag 10 mars 2009

Ost!!

Jag var och handlade i Söndagskväll. Det var sent, typ halv åtta, och de stänger åtta. Men det var lugnt och skönt, inte för många som trängdes med mig. Det fanns bra med fina grönsaker, det kan ju annars vara ett problem på söndagkvällar i affärer. Så jag passade på att handla lite rejält så det ska räcka ett tag.

Denna dag blev det mycket ost! Jag köpte Morfars Brännvins ost, philadelphia, hallomi, babybel (istället för frukt till skolan!), fetaost och Boursin Vitlöksost. Boursin är så gott! (De har också gjort en fantastisk annonskampanj på 70-talet (tror jag) som jag fortfarande minns: En fransman med basker, baguett, vin och Boursin. Texten löd: du pain, du vin, du boursin. Alltså: bröd, vin och vitlöksost)

Boursin innehåller i alla fall 7 gr protein, 2 gr kolhydrater och 41 gr fett. Riktig höjdarmat alltså. Inte riktigt i klass med kungen av ostar: Brillat Savarin (var noga med att köpa brie-varianten och inte färskost-varianten!!) den innehåller 75 gr fett och är som en brie med oerhört mycket smak, fortfarande mild dock, och smälter verkligen i munnen. Vilka ostar gillar ni?

8 kommentarer:

  1. hej älskling gå in på youtube, sök internet marketing Mark Anastasi så blir du säkert lika förvånad som jag
    puss

    SvaraRadera
  2. Va ??? inte färsk ost ???
    Jag köper philadefia ost och det är ju färsk ost ..Gott till morotsstavar att bara dippa..
    Smart med mini bel osten det ska jag ta efter ..
    Mera bra tips ..
    Har du gått ner något på Lchf?
    Hur länge har du hållt på?
    Mvh jenny

    SvaraRadera
  3. Any! Jag käkar all ost! Eller ja, gillar inte hårda 10% saker, smakar torkad vanlig ost...

    SvaraRadera
  4. Alltså jag är ju skittråkig när det gäller ost... Jag avskyr starka ostar (smakar tåfis tycker jag) så jag äter ju nästan bara brie och mozzarella ost. Fast jag gillar ditt bacon och ädelostkryddsmör till grillat och ädelostsås osv...

    Billingeost är det som används mest hemma!

    SvaraRadera
  5. Jessica: GRATTIS SIS, YOU BEAT ME TO IT!! F-N VAD BRA DU VA!!! LOVE YOU AND ALLREADY MISSING YOU!

    Ellinor: OCKSÅ SUPERGRATTIS, DU ÄR SÅÅ VÄRD DET OCH DET ÄR NOG DET BÄSTA DRAGET 1826 GJORT NÅGONSIN!!! 10 %-iga wannebee ostar gills inte...

    Åsa: Billinge är super gott, det hade jag redan hemma! Och du har verkligen kommit långt med ädelost-smaken, det finns hopp för dig! Till skillnad från min syrra ovan...

    Jenny: Det är skillnad på färsk ost (som jag iofs hoppas att all ost är hi hi) och färskost. Färskost är, precis som du säger, typ philadelfia och det är ju väldigt gott. Andra "vanliga" ostar är lagrade, det är skillnaden. Så en brieost behöver tid för att bli som den är, det behöver inte färskost, tvärtom så har den mycket kort hållbarhet i jämförelse. Brillat är den ända osten jag vet som finns i båda utförandena!

    SvaraRadera
  6. Jenny: det är två år sedan jag gick min första kurs och fick upp ögonen. Jag har gått ner tio kilo.

    SvaraRadera
  7. Jag köpte ost i saluhallen i Göteborg i lördags. 2 hårdostar och en grönmögelost. Har ingen aning om vad den hette, men hårdost var vällagrad Gouda och en Gruyerer..Sen smet jag in lite snabbt och slängde ner 2 flaskor rött på systemet. Nr 22996. Det är vad jag kallar en lyckad lördagkväll

    SvaraRadera
  8. Alltså Mian, dig gillar jag redan, välkommen!! Jag måste säga till Stefan att köpa 22996, det låter gott!

    SvaraRadera