lördag 31 januari 2009

Slutet gott, allting gott

Idag var jag bara såååååå sugen på något gott till efterrätt. Att baka är så underbart, det doftar ljuvligt och alla sinnen får njuta. En lisa för själen helt enkelt. Och det är nog så viktigt bestämde jag och gick raskt in på www.kolhydrater.ifokus.se och började leta recept. Jag hade tänkt göra våfflor som jag hittat där tidigare, eller plättar som en vän tipsat om. Men så föll min blick på ostkaka! Raskt gick jag in på den länken och läste vad alla skrivit om den. Någon hade haft i saffran och serverat blåbär till, som gotländsk pannkaka ungefär. Det lät ju underbart så det blev det:
Ta 500 gr keso och låt rinna av i en sil medans du handlar resten, typ en timme alltså. Den kan stå framme, det är ingen fara. Häll över keson i en bunke och blanda i 4 ägg, 3 dl grädde, 0.5-1gr saffran och ev lite sötningsmedel eller socker om du är lagd på det hållet. Om du inte vill ha saffran så ta bittermandelolja, 5 droppar ungefär. Grädda i ugnen på 200 gr tills klar, ca 30 min. Njut med blåbär och grädde, mmm..... (Jag ska nog göra som Nigella nu och gå och äta upp resterna!!)

5 kommentarer:

 1. SNÄLLA KÄRA KATTIS; DU KÄKAR VÄL INTE SÖTNINGSMEDEL?!?!?!?!?!?

  Socker är 1000 gånger bättre än sörningsmedel LCHF eller inte.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Det stod så i receptet och jag tänkte att det är väl bäst att återge det i sin helhet.
  Du verkar må bättre, min skatt?

  SvaraRadera
 3. guud vad gott det ser ut!!!! vi längtar efter er och vad jag grät idag på både så som i himlen och på körslaget HEJA HANNA!!!

  SvaraRadera
 4. Ja, helt frisk! Måste varit något jag ätit med tanke på att jag blev så dålig så snabbt och sedan bra igen. Skönt att veta att jag inte kan ha smittat någon iaf!
  Tack för din omtanke

  Många kramar! Ses på tors

  SvaraRadera
 5. Denna tror jag hade blivit supergod smaksatt med lite Amaretto...

  Patrik

  SvaraRadera