måndag 19 januari 2009

Måndagsmys (kan man mysa varje dag???)

Idag när jag kom hem (jobbar sent på måndagar, hemma ca 19.00) hade min underbara make dukat upp ost och vin. Ja ni hör själva hur mysigt vi har det hemma hos oss! Vi struntar fullkomligt i vilken veckodag det är, vi myser när vi vill!! Vi hade Brillat Savarin, en underbar ost åt brie-hållet fast enormt mycket bättre och med en fetthalt på 75%! Det kallar jag LCHF det! Vi åt också en rödkittost som var mild och god och så kungen: St Agur, den godaste mögelost som finns. Ett par fincrisp smög sig faktiskt ner också, med tjokt med smör under osten. Till detta njöt vi av fantastisk handboll! Jag måste erkänna att när det är på den här nivån så är sport riktigt roligt. Vad han nu hette i svenska målet var ju underbar, kan man rösta på honom tro???


Men igår åt vi mer husmanskost (och drack vatten till!):

Stekt fläsk med löksås, det är mumma det. Och enkelt! Krydda färskt sidfläsk med salt peppar och ingefära och stek i ugnen tills det är underbart knaprigt. Vänd det en gång under tiden. Kör rätt hårt, typ 200-225 grader, vi vill ju inte koka det! Stek försiktigt gul skivad lök i mycket smör och krydda med mycket salt. När löken är perfekt (det ser man!) så häll på grädde och lite creme fraiche och låt koka ihop tills du är nöjd. Det går ganska fort! Till hade vi lite sallad med avokado i. Gurka och paprika a part (vid sidan av på kock-franska) för annar äter inte barnen så himla mycket! Dressingen är faktiskt på italiensk salladskrydda, det måsta jag erkänna att jag gillar så kock jag har varit!

Imorgon får ska jag åka skridskor med jobbet och se om jag kan göra något rätt på isen. Förmodligen inte, jag får väl uppehålla mig vid "vattenhålet"... tur att jag åker tåg!

1 kommentar:

  1. Himmel vad härligt!

    Smart med fläsket i ugnen, så man slipper stänk på hela kroppen och i hela köket! Det blir nog fläsk med löksås ngn dag framöver här skulle jag tro... Iofs blir det nog potatis också, i alla fall till mannen.
    Ses imon!

    SvaraRadera