söndag 25 januari 2009

Söndagspyssel

Detta har jag roat mig med idag: ett "Aruba-altare"!! Allt för att njuta så mycket som möjligt av vår fantastiska resa. (Stefan och Ellen fyller båda jämnt och då lämnar vi kalla Sverige för Karibien, ett bra byte don´t you think??) Tror ni vi kommer att bränna oss??


Detta hade vi till frukost idag. För alla som noga följer familjetävlingen så meddelas härmed att detta är Stefans tallrik, min visade jag inte ens för kameran. Jag vill nämligen ha mina kokta ägg mosade med smör, gott, men icke vackert. Tur att min underbara man är estet!!:) Detta är alltså kokt ägg och tonfiskgobba, (tonfisk i olja (aldrig i vatten! vi vill ha så mycket fett som möjligt), mayo och creme fraich, sellerisalt och vitpeppar) paprika och silverlök. På toppen har vi smörgåskrasse. Mycket gott!

Och här har vi fredagens grillade fransyska. (För er som är uppmärksamma så meddelas härmed att ja, fredagens bild på fläskfilé var från en annan dag.) Barnen klagade över för mycket peppar och att det var segt. Och visst, fransyska är ju knappast oxfilé!! Men det är helt OK tycker jag, bra i pris och funkar bra om vi inte har gäster. Det är perfekt grillat som alltid. Stefan är verkligen en mästar-grillare! Trots detta så blev han förresten nervös när han läste i förra inlägget (tur att jag bloggar, hur ska man annars kommunicera??) att vi ska bjuda på burgarna nästa gång vi har gäster. Färs tycker han är knixigt! Men jag är inte orolig alls, det blir alltid perfekt.
Till fransyskan hade vi vitlökssmör och coleslaw. Supergott, även om vi fick tugga lite extra! Det är säkert bara nyttigt för tänderna, tror ni inte? På tal om tänder så är det ju utmärkt för tandhälsan också att inte äta för mycket kolhydrater. Som en ren bonus liksom!


5 kommentarer:

 1. Tjaba,
  Några korta synpunkter...
  Att "vi flyr fältet" skulle betyda Karibien var en positiv överaskning. Hoppas ni får det riktigt fint.
  Att Stefan skulle smörja in sig är väl ganska långsökt, men han har kanske börjat med foundation oxå sen vi träffades senast.
  Att min röst föll på din burgare även om jag ALDRIG skulle smeta bea på en.
  Sköt om er och ha som sagt en underbar resa.

  //Roger

  SvaraRadera
 2. Hoffa (varför kalla de dig det förresten??): Stefan smörjer sig ganska mycket faktiskt, hans gamla scoutskada kräver det! Min syster kocken brände sig på olja i förra veckan och fick 2:a gradens bränskador stort som en 100-lapp på ena armen. Löjligt! tycker Stefan... Och om han inte smörjer sig så blir han vackert skär!

  Om du nu är så inskränkt (hi hi) så du inte vill ha bea till din burgare så är det ju bäst att vi bjuder hem någon annan först!!

  SvaraRadera
 3. Ja-ja-ja, twist my arm. Jag provar väl med lite sås då...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker helt klart att ni ska bjuda hem oss först.... Det såg så himla gott ut men jag lyckades inte rösta, står fortfarande 2 röster iaf!
  Många kramar från familjen Johansson

  SvaraRadera
 5. Nu leder jag, TACK Lotta. Du har smak du!

  SvaraRadera