torsdag 29 januari 2009

Lax i gott sällskap

Till alla som känner mig privat vill jag bara säga att jag mår bra, mycket bra. Ingen fara alltså! Nu över till väsentligheterna:





Lax i gott sällskap! Om ni läser kommentarerna så såg ni att jag och Ellinor gick loss på vad som är godast och jag gick direkt och tog upp lax som jag skulle äta igår, hade jag tänkt. Nu slumpade det sig så att jag åkte och handlade och hittade såå fina entrecôter och ryggbiffar i en extraprislåda på Citygross. Så vi blev sugna på ryggbiff istället. Vilken miss det var! Ni minns fransyskan från i fredags va? Detta var inte bättre, kanske en aning då, men inte ska ryggbiff vara segt alls?! Så idag skulle jag åka och berätta för dem att ryggbiffen inte riktigt var som den ska (allt annat kött jag köpt där har varit super! köttet är en stor anledning till att jag handlar där), dock fick jag perspektiv på livet idag och lät därför bli. Idag blev mys med familjen istället, det som verkligen betyder något! (Jag åker kanske dit imorgon istället, när jag testat entrecôterna...)

Idag blev det då dags för laxen! Skönt att koppla av med matlagning efter en konstig dag på jobbet, särskilt när jag har allt hemma och inte behöver sticka och köpa något. Trodde jag... Jag var så sugen på ungsbakad lax med ett smör fullt av cashewnötter, ingefära, chilli och lime. Limen hade jag användt till min goda rest-rätt häromdagen, ingefäran likaså, chilli hade jag helt glömt och cashewnötterna hade min underbara hälft blivit sugen på. Så det blev till att leka här är ditt kök och svänga ihop vad som fanns. Och det gjorde inget kan jag säga, det blev väldigt gott! Vi hade soltorkade tomater hemma och en ask boursin vitlöksost. Lite broccoli och pinjenötter så var vi hemma med halmen! Smeta på vitlöksost bara och strimla över soltorkad tomat. In i ugnen på 200 grader i 10 min. Rosta pinjenötter i torr panna under tiden och låt broccolibuketter mjukna i smör på spisen en kort stund. Glöm inte att salta, på allt alltså! Lägg upp och hugg in. Det blev så gott att detta kan ni lugnt bjuda kungen på!

Glöm inte bort varandra utan njut i fulla drag av era nära och kära, det är det viktigaste!!

Kram Kattis

2 kommentarer:

  1. Så sant älskade syster konstigt att jag då sitter här vid datorn hihi får bli lite ändring på det. vi ses snart hoppas jag
    Älskar dig

    SvaraRadera
  2. Häligt!
    Bra av dig att upplysa om kvalitetsmissar. Jag tänker alltid att jag ska göra det men när det kommer till kritan vågar jag inte... Hår i maten på restaurang, där går iofs gränsen.

    Ikväll ska jag göra fläskfilé med broccoli och brysselkål i ädelost/keso röra. Tror det kan bli gott. Sedan blir det nog ett glas bubbel (eller kanske tar det imon) Jag och Mannen firar nämligen sju år tillsammans i helgen. Jag är så lycklig!

    Ha en toppenbra helg! Vi ses, Kram

    SvaraRadera