måndag 14 september 2009

Koriander - välj rätt!


Entrecôte, mm
Jag hittade finfin entrecôte till helgen, det är så himla gott! Här har vi kontrollerat så att den är precis lagom grillad. Detta är min biff, för det är bara jag som är helt crazy med koriander, torkade frövarianten alltså, inte bladvarianten som Santa Maria har i kruka alltså. Det är en helt annan grej. Nej, den torkade kryddan är det jag älskar. Jag köper den hel, krossar den i morteln och fullkomligt gnider in köttet med den, lite salt och peppar, sen på grillen i hundra nitti. Ja, det är så fantastiskt gott, särskilt efter en spirulinadrink till frukost....

2 kommentarer:

  1. hihi!

    spirulina... undrar just om något så gräsligt (haha - gräs) kan vara nyttigt... Knappast för själen, men det är i alla fall entrecote!

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  2. Du har omvänt mig efter ett par fantastiska rätter med både koriander och spiskummin! Tusen tack! I helgen lagade jag indiskt lamm till våra goda vänner, och vilka kryddor finns alltid i Indisk mat? Ja, mycket riktigt; koriander och spiskummin! Det blev supergott och himla uppskattat. Tack och Puss från Marie

    SvaraRadera