onsdag 5 augusti 2009

Tabouleh!


Jag har bott i Saudi-Arabien när jag var liten och detta är nog det enda jag faktiskt lagar som är arabiskt. Det är synd, för det finns mycket gott därifrån. Det får bli ändring på det märker jag!

Men Tabouleh finns alltså med och tur är ju det för det är så fräsht och så gott! Igentligen ska det vara bulgur i den också, men det gör du ju som du vill. Jag har ingen och det funkar utmärkt! Det är himla enkelt också, bara ta lika delar mynta och bladpersilja. Eller ta så mycket mynta du får tag i, bladpersilja är vanligare att kunna köpa i härliga buntar. Hacka tomater och gul lök fint. Blanda nu ihop allt med mycket pressad citron och en rejäl slatt olivolja. Salta och peppra och så är det klart!

2 kommentarer:

  1. Åh, det var sjukt länge sen jag gjorde. Perfekt lowcarb-tillbehör ju, alla tycker om det!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är underbart gott och sommarfräsht!

    SvaraRadera