fredag 7 augusti 2009

Kylskåpsrensning de lux!


Dags för buffé! Jag handlar ofta mycket som jag inte vet riktigt när jag ska ha det. Lite västerbotten här, lite löjrom där, oj vilken fin prosciutto, och så vidare. Till slut bara måste jag bjuda hem grannarna och få undan lite.

Idag blev det en underbar västerbottenpaj, går alldeles utmärkt att grädda utan pajskal för den som vill! Bara blanda så många ägg du vill med lika många dl grädde/mjölk/creme fraiche. Grovriv massor av västerbotten och hacka i jättemycket färska örter. Jag använde persilja, basilika och gräslök, receptet är taget direkt ur Buffé! Grädda en halvtimma ca i 175 grader. Till var det supergott med löjrom, creme fraiche och hackad rödlök.

Även drinkreceptet är från samma ställe: fläder, ginger ale, ingefära, lime, bladpersilja, gurka och gräslök. Det är helt fantastiskt gott!

Sen hade vi lite prosciutto, ruccola med avocado, feta ost, brie, småtomater och farfars Maria-potatis precis som de var med mycket smör och salt. Herre gud vad gott det var! Och som om det inte räckte så hade grannen med sig fantastiska havskräftor! Ja, ni hör ju hur vi har det. Just det: HELT UNDERBART!

3 kommentarer:

  1. Hoppas du har det underbart min ängel!
    PS Eli visade sig vara en han... Hi hi

    SvaraRadera
  2. Det var en kylskåpsrensning som hette duga!!

    /Miss Juni

    SvaraRadera