fredag 14 augusti 2009

Bondbönor - bästa bönorna??


Bondbönorna har kommit!! För att tag sen, jag vet, men nu har jag blivit färdig till att köpa hem. Bondbönor är de långa gröna skidorna, ganska långa och stora. De måste först plockas ur själva skidan, där är ca 4-5 i varje. Efter det måste vi skålla dem, ungefär som mandlar. För vi måste nämligen ta av yttre skalet också. Men sen är de klara och kan ligga redo i kylen som ditt snabbaste godaste och vackraste garnityr till vilken superfin rätt som helst!
Eftersom jag handlar först och tänker sen (jag kanske ska ändra en smula på det...) så var det dags att göra vid dem nu, utan att femrätters-middagen var planerad. Så jag åt dem till lunch!! Jag rostade lite pinjenötter, smälte lite smör och värmde bönorna däri. Jag kryddade med sellerisalt och vitpeppar och strödde pinjenötterna över. Riktigt lyxig lunch, hur gott som helst! Brukar du använda bondbönor??

5 kommentarer:

 1. Aldrig gjort faktiskt... Är generellt inte förtjust i bönor, men gissar att jag inte käkat "äkta vara" utan sådana på burk... När jag var liten odlade vi bönor hemma, bland andra några gula som vi käkade direkt från landet, de var goda!

  /E

  SvaraRadera
 2. Åh, jag har aldrig lyckats bra med bondbönor. Hur länge förväller du dem?

  SvaraRadera
 3. Jag har letat efter bondbönor men inte hittat några! Men de är supergoda!

  SvaraRadera
 4. Eli, de gula var kanske vaxbönor? Jag har dem på lut i kylen, kommer snart!

  Mikkan: max 2 minuter!

  Ofelia: Välkommen! Jag köpte mina på City Gross. Du kanske kan be en handlare ta hem?

  SvaraRadera
 5. Aha, så lite, kanske var det jag gjorde galet förra sommaren? Får ge dem en chans till, de är ju så himla vackra! :)

  SvaraRadera