Idag var det fredagsmys, och idag betydde det riktigt gott kött från köttboden och en riktigt fin flaska vin. Köttet blev enkelbiff med ben, alltså T-benstek utan oxfilé biten, utan bara ryggbiffbiten. Riktigt maffiga!
Vinet var en Amarone della Valpolicella 2006 och visst var det gott! Men jag tycker nog att en fin Peter Lehman är väl så god. Till hade vi lite lökringar och riktigt god peppar. Peppar, som jag blancherat ca 10 gånger i nytt vatten varje gång, och sen rostat i pannan. Den blev god, men jag tror att den behöver blancheras ca 20 gånger istället!! Min var fortfarande väldigt stark och meningen är att styrkan ska kokas bort. Kvar ska bara vara den underbara aromen, man ska kunna ta riktigt mycket och bara få grymt mycket smak och knappt någon styrka. Detta är väl värt att prova, det är riktigt gott och ser lite dixigt ut. Och är en conversation-piece, nåt att prata om!
häftigt att fixa egen peppar, visste inte att man ens kunde.. var hittar du pepparn du kokar?
SvaraRaderaDetta måste utredas utförligt. Inlägg förväntas.
;-)
Många kramar E
Inlägg kommer!! Vilken dag som helst...
SvaraRaderaKramis Kattis