lördag 29 augusti 2009

Oxfilé - med Kockens denna gång!

Nu känns det bättre igen, en blogg som lika gärna kunde hetat "svensk köttinformation", mår bäst när helgrillad oxfilé är på bilderna... Grillen har luktat fisk ända sen vi gjorde laxen här om dagen, men jag hoppas vi fick bort det nu. Det finns ju ganska många som äter fisk men inte kött, jag tror att jag är precis tvärtom... Fisk är liksom mäckigt och inte värt besväret, eller?? Kom VÄLDIGT GÄRNA med förslag på fiskrätter som ni tycker är värda ett blogg-besök, antingen i kommentarerna eller på kattis.prenell@telia.com.

Men här nere då, vad har vi här: jo, en hång en som vill få upp så mycket som möjligt på en gång, eller så glömde han bara att byta "bestick" när han skurit upp filén. Vad tror ni??5 kommentarer:

 1. Fisk - det är ju guld! Världens enklaste och något av det godaste är att i en ungsfast form lägga kokt quinoa i botten, sedan på med laxfile, salta och peppra. Blanda grädde, hackad spenat (massor) dill och lite chilisås (salt peppar och ev andra kryddor efter smak) häll över och kör iugnen tills laxen är så färdig du vill och såsen supergod. Allt i ett - enklast i världen. (enda negativa är att det inte ser så vackert ut)

  kram Ellinor

  SvaraRadera
 2. Stackars Stefan, han är ju hungrig det syns lång väg!

  Fisk är gott, men meckigt och äts helst på resturang + att min man inte äter det... men jag och barnen är lika barnsligt förtjusta i kokt torsk med äggsås!

  SvaraRadera
 3. E: Det ska jag testa! Menar du chilisås av ketchuptyp eller thai? Sen får vi väl se om Stefan kan trolla ihop ett kort på härligheten...

  M: Torsk med äggsås är supergott, måste göra snart! Och visst var han hungrig!

  SvaraRadera
 4. ketchuptyp. Funkar nog bäst med spenaten men lax á la thai är också gott, bara ös över lite i ugnen och servera broccoli till. mmm!

  SvaraRadera
 5. Halstrad makrill! Fet och god fisk! Serveras förslagsvis med gräddstekt spenat och en citronklyfta. Lätt som en plätt! ;)

  SvaraRadera