tisdag 24 februari 2009

Vilka kryddor har du hemma?

Mycket fina skinkbiffar av innanlår blev det idag. Snabbare än så går det inte att laga mat!! De ska bara precis ner i pannan på hög värme, vändas och voilá! Klart! Det var precis jag hann riva lite gurka och vispa ihop ett fantastiskt kryddsmör.

Om ni har missat det så är jag ett stort fan av smör. Förut var det extrasaltat som gällde, nu är det normalsaltat som passar bäst (många upplever att de blir känsligare för salt när de utesluter kolhydrater så mycket som möjligt, så också jag). Jag har testat skånemejeriers gourmetsmör, det är bara ljuvligt! Idag tog jag och gjorde kryddsmör. Då öppnar jag helt sonika skåpsluckan till kryddskåpet och börjar hälla: örtsalt, trippelpeppar, timjan, dragon, curry, paprika, pasta rossa, roasted garlic, cayenne, persilja och så vitlök så klart. Om jag gör stor sats så vispar jag med elvispen och har i en äggula också, en dutt senap, lite chilisås. Då blir det nästan ett Café de Paris-smör. Vad har ni för kryddor hemma?

6 kommentarer:

  1. kul kul att du frågade! Jag hade nämligen en superda här igår där bland annar kryddskåpet städades till perfektion. nej, inte bokstavsordning men väl "användningsordning"- de som jag använder mest får stå längst fram.
    -salt
    -pepparmix (ska snart bytas ut mot egen mix, den färdiga innehåller lite skumma grejjer tyvärr)
    -rosmarin
    -hel svartpeppar
    -hel kryddpeppar
    -hel och malen vitpeppar

    Ja, ganska "svensson" men jag lovar att det lite längre in gömmer sig en kryddskatt!

    Jag längtar efter dig!

    SvaraRadera
  2. åhhh jag älskar ALLA kryddor utom Rosmarin tror jag den heter finns som sås,,smakar parfym..

    Älskar peppar ,,,alla sorter har en blandad kompott i pepparkvarnen...
    Röd Curry,salt(örtsalt)Havssalt,frysta kryddor som dill,persilja ,provens nåt..Oregano,Timjan(favvo)torkad från trädgården...
    Grillkrydda,muskot,ingefära(favvo),kanel,paprika,chili,Tabasco,buljong tärningar,,jahhaaa listan är låååång...Behöver göra i ording kryddorna jag har ju kryddlåda i köket (utdragbar)större burkar..Älskar kryddor..

    SvaraRadera
  3. Neeej tro jag meanr Rosépeppar !!!
    Rosmarin har jag ju torkad från trädgården...
    Mvh jenny

    SvaraRadera
  4. Jenny: ja då förstår jag bättre, rosépeppar är lite speciellt. Fast jag gillar det förstås, men jag tycker ju till och med om färsk koriander nu för tiden. Vissa kryddor behöver man öva på kan jag tycka! Eller hitta en rätt där det bara passar såå bra. Det ända jag använder rosépeppar till är förresten rökt lax-sås. Varm alltså, till pasta för i världen, nu till antingen zuccini- eller vitkålspasta!!

    SvaraRadera
  5. Oj vilket höjdarsmör det verkar vara.

    SvaraRadera
  6. Jaaaa! Länge leve smöret! Här kommer jag att titta in ofta för inspiration.

    SvaraRadera