måndag 9 februari 2009

Korv

Idag tänkte jag prata om lite mat som inte gör sig på bild direkt - KORV!


Jag älskar korv. Det är gott, snabbt, enkelt och det passar vilken tid på dygnet det än är. (Jag vet att den innehåller alla möjliga tillsatser, nitriter osv, men jag är ledsen, jag orkar inte ta alla strider.) Om vi börjar med frukost så passar ju prinskorv ypperligt till det stekta ägget och falukorv i skivor är underbart gott som omväxling till äggröran. Men på mitt frukostbord ståtar en helt annan korv: fläskkorven. Det är mumma det!! Köttkorv går också an, eller julkorv förstås, men fläskkorv är liksom kung. Den är mild och god, vilket gör att den passar ypperligt till just frukost. Jag njuter den som den är med bara dijonsenap till, ibland också creme fraiche.

Det finns en fantastisk senap som jag saknar sen jag var kock. Och det är cidervinägersenap som man kan köpa hos Werners Gourmetservice www.wgs.se (om man har rörelse vill säga, jag föröker få en affär i Hässleholm att ta in den, håll tummarna eller kämpa på där du bor!)

Till lunch är korv super också! Idag till exempel åt jag scans bratwurst tillsammans med gräddstuvad vitkål kryddad med kummin. Oj vad gott! Tur det förresten för det blir samma i morgon! En riktigt hårt grillad tjock korv är också himla gott. Det passar ju när som helst. Som mellanmål eller picknick passar både falukorv och prinskorv. Till kvällsmat är ungsbakad hel skårad falukorv fylld med gräddost en riktig hit! Och gör vi korv stroganoff så blir alla glada här hemma!

3 kommentarer:

 1. Vad härligt att läsa denna vurm! Skönt för dig att älska denna (för mig) nödproviant... Det finns nog bara en korv som jag faktiskt gillar och ser fram emot och det är isterband (med persiljesås)

  Du och Mannen kan ju ta varandra i hand, han älskar också fläskkorv!

  Många kramar!

  SvaraRadera
 2. Åh, isterband, det glömde jag! Det är ju supergott, men det får bli nån gång om året. Ganska myckt kolhydrater tyvärr. Mannen låter mer och mer sympatisk! hihi

  SvaraRadera
 3. Kolla med hon som har ostbutiken nere vid järnvägsgatan Kattis, skulle inte förvåna mig om hon kunde ta hem vinägern till dig.

  SvaraRadera