tisdag 10 februari 2009

Grilla mera!

Som sagt så tar vi aldrig in grillen. En superfin flintastek som Stefan kryddade upp hamnade på grillen. Sagolikt gott och smakar sommar mitt i snöstormen! En härlig sallad med cocktailtomater, mycket avokado, silverlök och knaperstekt bacon, dressad med en fin balsamico spelar andrafiol. Men överstämman, det är så klart såsen! Detta är en av mina absoluta favoriter, en creme kanske mer än sås. Den är super även till att dippa grönsaker i, allra helst fina sockerärtor eller sockerbönor (suger snaps).

Ta en fin bit parmesan, eller varför inte sovrano, och riv fint. (Tänk inte ens tanken på färdigriven, det är INTE människoföda!!) Blanda i så pass mycket creme fraiche så du blir nöjd med konsistensen, lite tjockare om det är till dippa. Pressa i vitlök och hacka i massor av färsk basiklika. Mmm, det blir inte mycket bättre än så här. Hoppas nu det blir riktigt mycket snö, eller hur?!?

4 kommentarer:

 1. Åhhhh! Grillat! Det är ju supermys! Tur jag har en svärfar som älskar att grilla och från mitten av mars till mitten av oktober serveras det inget annat i det Erlingsonska palatset! Sugen? Japp!

  Men det där med snö... Tycker det kan bli vår! Vill ut och gräva ju! Men ja, det är fint om man ignorerar att det är februari...

  Jag har spännande news på torsdag! Hihi!
  Kram

  SvaraRadera
 2. ÅH KATTIS DIN BLOGG. DET VATTNAS I MUNNEN VARJE GÅNG!

  FORTSÄTT!!!

  //Matilda Stenholm

  SvaraRadera
 3. TACK Matilda, det ska jag, promise!

  SvaraRadera
 4. Tjena Kattis! Long time no see! Vad kul att du har en sådan trevlig blogg. Och vad härligt att du är lika frälst som jag på Annika Dahlkvist och hennes lära. Jag fick tipset om din blogg av min bror, som nog också nappat på teorin, efter många års förnekelse. Så det finns hopp för Stefan också.

  Grilla tror jag vi ska göra i helgen! Det låter härligt.

  Ps. Hoppas få se dig på Facebook.

  SvaraRadera