tisdag 3 februari 2009

En vanlig vardagmiddag - i kappa med spets!


Idag hade jag tänkt göra något "husman-igt" typ torsk med äggsås. Men när jag gick på CG (Citygross) och kikade så låg de bara där, i disken, och struntade blankt i att det var tisdag! De finaste ryggbiffar jag sätt i en affär i Sverige! Ja, ni läste rätt, ryggbiff, som jag skulle sluta köpa så sent som iförrgår. Men dessa gick inte att motstå: härligt marmorerade och med kappan kvar. Ni förstår, det ska vara så mycket fett insprängt som det bara går, det är då de är som bäst. Lova att ni vågar prova nästa gång! Detta gäller både entrecôte och ryggbiff, ta de vitaste nästa gång, de är såå möra, ni kan använda (s)mörknivarna!!
Vad skulle jag då ha till? Jo jag hittade det sötaste lilla spetskålhuvud du kan tänkta dig. Det skar jag i kvarter, saltade och pepprade och hyvlade över så mycket smör det gick. Och så in ugnen på hög värme och grill också för att få det riktigt frasigt. Det tog ca en kvart, men då var det ett litet kålhuvud jag hittade med. Till det så passar en tapenad utmärkt, jag hade en grön olivcreme hemma från Zeta. Lite vin blev det också, en cabernet-merlot från Nya Zealand. Southern Ocean. Det var inte alls dumt. Inte lika spännande som vår indiske vän här om dan, men helt tisdagsperfekt! Hoppas din tisdag är och har varit super! Kram Kattis

6 kommentarer:

 1. Hejsan Kattis!

  Sicken prydlig och informativ blogg, du har kört igång.
  Lycka till med den. Kommer givetsvis att besöka dig då!

  MVH
  Zonen

  SvaraRadera
 2. Tack Zonen, kul att höra från dig! Kommer du och lyssnar på Annika i vår när hon är i mina trakter?

  SvaraRadera
 3. Min tisdag har varit super!

  Vad vitsigt med namnet, du är för go! Vad lyxigt det lät dessutom.

  Jag tänkte först på odd molly blusen i spets du visade mig ("what are ypu wearing now when youre rich"), tänkte du köpt den och bredde på den fina dagen med bra kött (du vet, man läser ju rubriken och kollar bilden först)

  Du är bäst
  kram

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar odd molly logga! Undra om jag inte ska börja samla på dem!!
  Grattis Älskling!! Nu börjar det!

  SvaraRadera
 5. Njaa... Var och lyssnade på Annika i våras i en liten by utanför Lund och även nu före Jul var vi hela fam. och lyssnade på Norra Station i Hässleholm.
  Kommunens omvårdnadsutbilding hade ordnat dit Annika och för åhörarna var det gratis.
  Med där var också "den långa pojken" som satt mittemot mig hos Helena, då för länge sedan!
  (enkelt, vi var bara två pojkar runt bordet den gången)

  Ha det bra - vi hörs - hälsar Zonen

  SvaraRadera
 6. Oj.oj.oj Kattis vilken mat. Vi kanske ska slå våra påsar ihop och ge ut en kokbok!

  SvaraRadera