tisdag 27 januari 2009

Världens bästa rester!

Till kvällsmat idag blev det rester. Tråkigt va? Nej inte alls!! Fransyskan som vi grillade hade vi lite kvar av. Jag tog fina skivor och la på min tallrik. Sen hackade jag över färsk ingefära, saltade rejält, hällde över ett par teskedar sesamolja, pressade över lime, skvätte på lite soya och njöt...

Egentligen är det recept på brynt carpaccio från Jamie, min nakna kollega. Och det ska givetvis vara oxfilé som i detta fall gnids in med torkad mald koriander, salt och svartpeppar och bryns till perfektion. (Alltså väldigt lite! Carpaccio ska igentligen vara rå.) Skiva upp och lägg på ett salladsfat. Hacka färsk koriander, rädisor och färsk ingefära. Använd blasten på rädisorna också, som sallad! Pressa över massor av lime, vräk på sesamolja och skvätt lite försiktigt med soyaflaskan. Hacka över lite färsk röd chilli som pricken över i. Mmmmm, det blir inte bättre än så! Det är nog det godaste. (Fast fråga Stefan hur många godaste jag har!!!) Vad är ert godaste??

3 kommentarer:

  1. Rädisblast?!?! Det är ju taggigt! Jaja, lovar att prova i sommar...

    Mitt godaste... Vet verkligen inte... Älg ligger ju högt på listan i alla fall. Anka också... Eller förresten, nu vet jag! Gravad eller rökt lax! Eller nu vet jag ännu närmare, jag käkade en varmrökt lax på midsomar 2007 på storulvåns fjällstation som var FANTASTISK det är nog det godaste jag ätit.

    SvaraRadera
  2. Ellinor darling: Jag håller med: härlig älggryta med enbär och porter, rosastekt rostbiff med kantareller och rosmarin med en whiskeysås till, eller varför inte rökt älghjärta,mmm.... Eller anka, javisst underbart rutat bröst stekt till 53 grader, eller torkat med en mousse på rotselleri och papillon-ost och rostade hasselnötter... Lax är också juvligt: rökt med Tinas äggkräm (när hon säger "fan vad smör är gott", finns på youtube) eller räkfärserad med pernodsås eller ungsbakad med cashew, chili lime och ingefära. Det ska jag göra i morgon! Nu är det jag som tar upp lax ur frysen. God natt!

    SvaraRadera
  3. Va skoj med din blogg Kattis!
    Med recept och härliga bilder,mycket tacksamt när ens egen inspiration tryter...ofta..
    Efter jul då jag gled av Lchf vägen så har det varit lite svårt att komma tillbaka men är snart på gång igen. Så här kommer jag att titta ofta!
    Kram från Jenny..den blonda.

    SvaraRadera