Oxfilé, mmm. Jag brynte den i pannan och la över i en annan form och satte in i ugnen på 75 grader och lät den vara där i lugn och ro. Pannan vispade jag ur med en rejäl skvätt Calvados! Lite vatten och lite fond gick också i och detta fick gosa sig tills köttet var klart. Då vispade jag i en försvarlig klick smör. Jag skalade lite potatis och skar i tärningar. Sen kokade jag upp grädde med salt och dijonsenap, man kan ha grönpeppar i också om ni gillar det. Jag gör det men ingen annan i min, för övrigt, perfekta familj! I med potatisen och låt koka försiktigt tills den är mjuk och grädden tjock. Om du har tid så kan du steka på lite äppelklyftor att ha till, och gärna blanda med lite lök och bondbönor. Men så mycket tid hade inte jag!
Oxfilé är så sjukt fint! Efter 10 år som veggo så började jag äta kött sakta men säkert. Första tuggan oxfilé var en oslagbar upplevelse!
SvaraRadera